Stadshagenaren praten mee over hun wijk

dinsdag 17 februari 2015
Stadshagenaren praten mee over hun wijk

Een hoge opkomst tijdens de wijkdialoog Stadshagen: zo’n 150 wijkbewoners kwamen dinsdag 17 februari naar deze door de gemeente georganiseerde bijeenkomst. Daar ging het over het beheer van de openbare ruimte en over samenleven in Stadshagen. Wijkmanager Bert Michel riep daarbij op om de jongeren, die de grootste groep in Stadshagen vormen, toch vooral een kans te geven.

Wijkbewoners aan het woord laten; dat was voor de gemeente de insteek voor de wijkdialoog: in gesprek komen met wijkbewoners en horen hoe zij over hun wijk denken. Tijdens de wijkdialoog werd daarom, na enkele inleidende presentaties, aan ‘thematafels’ doorgesproken over de onderwerpen openbare ruimte en samenleven in Stadshagen. Bij openbare ruimte speelde daar, naast de vraag wat wijkbewoners graag zien, ook de vraag waarop bezuinigd zou kunnen worden. Bij samenleven in Stadshagen werd de komst van de sociale wijkteams besproken.

Keuzes
Wijkbewoners aan het woord laten; dan kan het niet anders dan dat er verschillend gedacht wordt over te maken keuzes. Moet het gras minder vaak gemaaid worden, zodat er meer kan groeien en het er allemaal wat minder aangeharkt uitzien, of moet er vaker gemaaid worden omdat het er nu allemaal zo rommelig bij staat? De één wil graag openbare ruimte adopteren om te onderhouden, de ander stelt verontwaardigd steeds meer overlast en agressie van hangjongeren te ervaren en dan ook nog eens zelf de rommel zou moeten opruimen.

Betrokkenheid
Wijkbewoners aan het woord laten: dan hoor je in een Vinex-wijk al snel dat er weinig cohesie is. Een deel van de bezoekers zou graag meer betrokkenheid in de wijk willen, maar een ander deel geeft aan daar, naast een drukke baan en gezinsleven, helemaal geen tijd in te willen steken. Een bezoeker gaf aan dat een inbraak reden was om meer contact met de buren te zoeken en zo te willen zorgen voor meer betrokkenheid op elkaar.

Bijenbloemen
Wijkbewoners aan het woord laten: ondanks de verschillende geluiden werd toch vaak genoteerd dat het gras minder gemaaid hoeft te worden. Één van de wijkbewoners gaf aan dat de term onkruid ‘opnieuw gedefinieerd’ moet worden: er zouden bijenbloemen gezaaid moeten worden zodat wat we nu onkruid noemen, straks mooi staat te bloeien. Ook is er bij veel bewoners behoefte aan meer groen: het ontbreekt in de wijk aan struiken, er is alleen gras of bomen en voor kinderen zijn er maar weinig plekken om te spelen.

We nemen het mee
Wijkbewoners aan het woord laten; dat betekent dat je als gemeente huiswerk meekrijgt. ‘We nemen het mee’ mag niet meer gebruikt worden, aldus Bert Michel aan het einde van de avond; die uitdrukking is oubollig en dus: we gaan er iets mee doen! Wat precies is nog onbekend, maar u krijgt het te horen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!