Nieuwe ontsluitingsweg Breecamp donderdag open

maandag 7 november 2016
Nieuwe ontsluitingsweg Breecamp donderdag open

De nieuwe ontsluitingsweg uit Breecamp gaat donderdag 10 november aan het einde van de middag open. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. De nieuwe weg die langs school De Boxem naar de rotonde bij de Milligerplas loopt is de tweede ontsluitingsweg vanuit het wijkdeel in aanbouw.

Enorme druk op toegangsweg
Nu nog moet al het autoverkeer over de Eli Heimanslaan. Naast de bewoners, een zwembad, sportvoorzieningen en kinderopvang zijn er nu twee basisscholen in Breecamp. Daardoor is het met name tijdens het brengen en halen van kinderen ontzettend druk geworden. Bewoners en ook scholen en andere instellingen riepen op tot actie, om de druk op de wijk te ontzien.

Snelle reactie gemeente
De gemeente Zwolle heeft gehoor gegeven aan de precaire verkeerssituatie in Breecamp en het protest dat er aan het begin van 2016 kwam. Er werden snel voorbereidingen getroffen voor de nieuwe weg, die dus nog in hetzelfde jaar wordt opgeleverd. Wethouder De Heer opent de weg donderdagmiddag om 16:30 uur.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!