Sparta wint korfbalthriller

zondag 3 februari 2019

De korfballers uit van Sparta uit Stadshagen hebben hun rol als outsider voor de titel in de overgangsklasse A afgelopen zaterdag meer dan waar gemaakt. In een ware korfbalthriller wonnen de Zwollenaren met 28-29 uit bij Heerenveen.

Heerenveen is de titelfavoriet in deze klasse maar heeft nu al twee keer klop gehad van Sparta.  Gemakkelijk ging dat niet. De verschillende toppers van Heerenveen (drie spelers speelden ooit in de korfballeague) moeten heel strak verdedigd worden zodat ze niet in hun spel kunnen komen.  Driekwart wedstrijd ging dat prima. Sparta smeet met energie maar bleef daardoor steeds aan de goede kant van de score. Twaalf minuten voor tijd wisselden bij Heerenveen twee heren van vak.

Ineens was Sparta de greep op de wedstrijd kwijt. De voorsprong van Sparta van 18-22 veranderde in een achterstand, 26-22. De doelpuntendroogte was echter net zo plotseling vertrokken als dat hij begonnen was en Sparta kon de korf wel weer vinden. Van 28-25 werd het uiteindelijk 28-29 voor Sparta. Rowie Soldaat maakte in de laatste minuut de winnende treffer.

De ploeg van Henco Pullen blijft in de race de titel.  Volgende week wacht alweer de volgende titelkandidaat, OWK. De wedstrijd begint om 18.30 uur in de sporthal van Windesheim.

Heerenveen – Sparta 28-29 (12-15). Topscorer Jeroen Hukema.

Verslag: Dirk Jan Steenbergen