Sparta eindigt veldseizoen korfbal op derde plek

dinsdag 18 juni 2019

In de laatste competitiewedstrijd in de overgangsklasse B zijn de korfballers van Sparta uit Stadshagen er niet in geslaagd om af te sluiten met een overwinning tegen AVO. Aan de Oude Wetering werd het 15-20. Lees het wedstrijdverslag van Irene van Oostrum.

De Zwolse korfballers zijn al enkele weken uitgespeeld in de competitie na het verspelen van de titelkansen. De bezoekers uit Assen moesten echter winnen om nog een kans te houden op lijfsbehoud. De eerste tien minuten na het startsein ging het gelijk op tussen de ploegen, maar snel daarna zette AVO een verschil van vijf punten op het scorebord. Het gemaakte gaatje wist de uitploeg te handhaven tot kort voor rust. Vlak voor de pauze slaagde de Zwolse formatie er echter in om het verschil weer terug te brengen tot slechts één punt.

Publiekswissels

Iedereen die dacht dat Sparta dit na de rust door zou zetten om zo de overwinning op te eisen kwam bedrogen uit. AVO kwam scherper uit de kleedkamer en liep al snel een paar punten uit. Een gat dat de Assenaren dit keer wel vast wisten te houden tot het einde, 15-20. De laatste minuten van de wedstrijd stonden vooral in het teken van afscheid nemen. Publiekswissels waren er voor Linda Elgersma en Dion Westening, die beiden hebben besloten om hun korfbalschoenen aan de wilgen te hangen. Zij zullen het gedroomde avontuur in de hoofdklasse volgend zaalseizoen niet meer spelend meemaken.

Dion Westening en Linda Elgersma bedanken samen met selectiespelers het publiek

Door de overwinning op Sparta speelde AVO zich veilig, mede doordat Wit-Blauw stadsgenoot DOS Kampen versloeg. Een overwinning die Wit-Blauw uiteindelijk weinig opleverde omdat ook Heerenveen de volle buit binnenhaalde. Hierdoor grepen de Friezen de titel en de bijbehorende promotie. Sparta eindigt het veldseizoen op de derde plaats. Na de zomerstop starten de Zwollenaren op 8 september het veldseizoen in de overgangsklasse.

Doelpunten: Dion Westening (5), Jeroen Hukema (3), Pim Steenbergen (3), Henri Kikkert (2), Anique Steenbergen,Jesper Walinga.