Fleur wint zwerfvuilchallenge op Stadshagenfestival

woensdag 28 augustus 2019
Fleur wint zwerfvuilchallenge op Stadshagenfestival

Op het StadshagenFestival is afgelopen zaterdag de eerste Zwerfvuilchallenge georganiseerd. Op een parcours moesten deelnemers zo snel mogelijk zo veel mogelijk zwerfvuil opruimen. In de categorie kinderen won Fleur, die van wethouder Monique Schuttenbeld de prijs ontving.

Fleur was de snelste omdat ze al veel ervaring heeft met een afvalgrijper. Ze ruimt namelijk wekelijks zwerfvuil op bij haar in de buurt. De challenge is de start van een regiobrede campagne van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA, onder het motto ‘september = zwerfvuilopruimmaand’. 

World Cleanup Day en Burendag
Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day en zaterdag 28 september Burendag. Voor veel mensen het moment om hun wijk, buurt, sportverenging of park weer zwerfvuilvrij te maken. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA ondersteunt deze initiatieven en levert gratis afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken en hesjes. Na afloop haalt ROVA het verzamelde zwerfvuil gratis op. Aanmelden kan via www.mooi-schoon.nl.

Mooi Schoon
Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. Dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon voor staat. Onze omgeving schoon houden of schoon maken. Nu en in de toekomst. In 18 gemeenten werkt Mooi Schoon samen om door middel van voorlichting, educatie én extra aanpak zwerfvuil te voorkomen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!