Sparta boekt nipte zege bij begin korfbalseizoen

maandag 9 september 2019

Met enige twijfel werd in Stadshagen uitgekeken naar de eerste korfbal competitiewedstrijd in de overgangsklasse op het veld. Tegenstander Nic. uit Groningen bezorgde de Zwollenaren in de zaal nog de grootste nederlaag van het seizoen, maar dit keer verliep de ontmoeting tussen beide ploegen heel anders.

Hoewel Nic. sterk begon en snel uitliep naar 6-3, legde Sparta zich niet neer bij de achterstand. Kort voor rust stond er 10-10 op het scorebord. Ook in de tweede helft bleef het spannend en wist geen van beide ploegen een gat te slaan. Totdat een aantal wissels van hoofdtrainer Henco Pullen een gouden greep bleken te zijn en Sparta op een verschil van drie doelpunten kwam. Sparta trok met 21-20 dit keer aan het langste eind.

Topscorer: Jeroen Hukema (7)