CSV’28 revancheert zich tegen Dronten

zondag 31 oktober 2021

Door Maurits Vermeulen

Na de wrange nederlaag van vorige week tegen ’s-Heerenbroek, leefde bij velen de vraag hoe (en of) CSV ’28 zich daarvan herpakt had. De mannen van trainer Berry Mulder lieten zien dat ze dat proces prima verwerkt hadden, want ze stapten zaterdagmiddag met een ruime en dik verdiende winst in Dronten van het veld.

CSV’28 trad gehavend aan tegen Reaal Dronten want verdedigers Niels Dekker en Drazic Rijksen waren geblesseerd (beiden enkel) en aanvaller Stef Alkema ziek. Maar ondanks dat, liet CSV’28 vanaf het eerste fluitsignaal merken dat het vanmiddag grote offensieve bedoelingen had. De opdracht was namelijk duidelijk. Winst was nodig om Reaal Dronten op de tweede plaats te achterhalen. Al in het begin strandden doelpogingen van Quinten van de Streek en Jay tot Frederiks en ook Dronten zag dat twee kansen voor topscorer Jelle Zaal onbenut bleven.

Openingstreffer
Na een kwartier werd een doelpoging van Özhan Kardag verijdeld en uit de daarop volgende hoekschop scoorde Jon Lieben, vanmiddag aanvoerder, de openingstreffer (0-1). Het eerste halfuur bleef CSV’28 de betere ploeg met kansen voor Kardag, Lars Ewalt en Lieben (kopbal net over de kruising). Daarna herpakte Reaal zich hoe langer hoe meer en had de ploeg in de 36e minuut succes toen de verdediging van CSV’28 de bal niet goed wegwerkte en Jelle Zaal dat afstrafte (1-1).

Op naar de winst
Na de rust was het duel eerst in evenwicht met wel de betere kansen voor CSV’28. Lieben kwam een teenlengte te kort om een messcherpe voorzet van Anthony Chang in een goal om te zetten en Jay Frederiks stuitte op Reaal-doelman Werkman. Ook Lieben schoot nog eens op de lat. Na 10 minuten ondernam Brian Lachenal aan de rechterkant een rush en bediende Lieben. Die troefde zijn directe bewaker af en scoorde zijn tweede goal (1-2).

In de volgende minuut was het bijna weer gelijk, maar Jorn Weijer, die een uitstekende partij speelde in het hart van de defensie, voorkwam dat Jelle Zaal succes zou hebben. Ook CSV-doelman Raphy Spin hield Zaal daarna af van succes, nu ten koste van een hoekschop. Reaal paste een dubbele wissel toe en zette nog eens aan, waardoor er achter meer ruimte kwam. Tristan Kerkhof kopte net naast en Kardag miste, alleen voor doelman Werkman.

Lobje
Aan de andere kant voorkwam Gino Anasagasti dat de stand weer gelijk werd toen hij Nordin Hettinga van het scoren afhield. Een kleine tien munten voor het einde ging het duel op slot. Nadat Lieben uit een voorzet van de ingevallen Jorick Holterman net naast kopte, was het Özhan Kardag die met een lobje Reaal-doelman Werkman geraffineerd verschalkte (1-3). En in de slotminuut nog de kers op de taart toen ‘man of the match’ Jon Lieben uit een voorzet van Brian Lachenal zijn derde goal van deze middag liet noteren (1-4).

Zoals gemeld, een dik en dik verdiende winst op de naaste concurrent. Volgende week zaterdag 6 november speelt CSV’28 thuis tegen Noord Veluwe Boys. Aanvang om 15:00 uur.