Verdachten aangehouden voor moord Robert Voorhorst

vrijdag 12 december 2014
Verdachten aangehouden voor moord Robert Voorhorst

Vrijdagochtend zijn twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de moordaanslag op Zwollenaar Robert Voorhorst. De twee verdachten, een 39-jarige inwoner van Dalfsen en een 45-jarige man uit Harderwijk werden na uitgebreid onderzoek door het Team Grootschalige Opsporing aangehouden in woningen in Zwolle en Harderwijk.

Verdachten ingesloten
Na de aanhoudingen vonden in deze twee woningen doorzoekingen plaats. Ook een andere woning en twee loodsen in Zwolle werden doorzocht. Hierbij werden o.a. diverse vuurwapens en munitie aangetroffen. De twee verdachten werden ingesloten op het bureau in Zwolle.

Schietpartij in Akkerbergstraat
Robert Voorhorst werd 3 september in de Akkerbergstraat om het leven gebracht. Die ochtend rond 05.45 uur werd hij, nadat hij in zijn auto was gestapt, bij zijn woning aan de Akkerbergstraat onder vuur genomen met een automatisch wapen. Zijn auto kwam hierna tot stilstand in de tuin van de overburen. Korte tijd later overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

Motief nog onduidelijk
Over het motief is nog niets duidelijk, meldt de politie. Mensen die (bijvoorbeeld n.a.v. deze aanhoudingen) nog contact willen hebben met het rechercheteam of informatie willen delen, kunnen contact opnemen via de gratis tiplijn van de politie 0800-6070. Dit kan ook volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000 (ook gratis). Indien u een vertrouwelijk gesprek wilt voeren met een rechercheur, kunt u dit melden via het Team Nationale Criminele Inlichtingen: 079-345 8 999. Ook kunt u digitaal tips doorgeven via het tipformulier op onze website

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!