Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brainstormen over gebruik Geheugentheater

26 februari 2014 19:30 - 22:00

“Stof tot nadenken, het mislukte Vinexkunstwerk Geheugentheater heeft een rijke historie. Waar nu het betonnen fundament binnen de nieuw gegraven slotgracht ligt, stond ooit het fiere kasteel Werkeren, dat in de 17e eeuw een bolwerk van macht was. Nu dreigt het geografische middelpunt, het hart van de wijk, langzaam binnen zijn eigen gracht te verzakken in vergetelheid. Daar willen we graag iets aan doen. Al was het maar om de 227.000 euro gemeenschapsgeld niet letterlijk in die bouwput te laten verdwijnen…”

Stadshagenaren worden opgeroepen mee te denken over een invulling van het Geheugentheater. Woensdagavond 26 februari vindt hiervoor een eerste brainstormavond plaats. Meesterverteller Stan Fritschy: “We willen doordenken over het geheugentheater en de gedachte die daar achter zit: bewaren wat belangrijk is om te onthouden en door te geven.”

flyer_geheugentheaterDe eerste gedachten gaan de kant op van een “festivalletje” waarin het verhaal, de kunst en cultuur van de Stadshagenees centraal staat:

  • anekdotes, herinneringen, verhalen opdelven van bewoners, bijv. vanuit het thema “een nieuwe start in een nieuw land(schap)”.
  • kunstenaars en artiesten (vertellers, muzikanten, tekstschrijvers, theatermakers, beeldend kunstenaars etc) bij voorkeur uit Stadshagen maken van wat opgedelfd is scripts voor voorstellingen.
  • bewoners krijgen opleiding en regie om de voorstellingen / kunstwerken neer te zetten op een festival in het geheugentheater.

Maar misschien kunnen de gedachten ook een hele andere kant uitgaan. Daarom de oproep aan iedereen uit Stadshagen om mee te denken op woensdag 26 februari a.s. Meedenken, brainstormen verplicht niet tot meedoen. Het gaat nu om de ideeën en daarna pas om de vraag wie de uitvoering op zich willen nemen.

Aanmelden mag, maar gewoon binnenlopen kan ook.

Gegevens

Datum:
26 februari 2014
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.facebook.com/geheugentheater

Organisator

Stan Fritschy
Telefoon
0641461145
E-mail
stan@antenna.nl

Locatie

De Hofkamer
Tiendschuurstraat 66
Zwolle,
+ Google Maps

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!