Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cultuur Festival Stadshagen

6 juni 2015 13:00 - 22:00

Gratis

Stadshagen krijgt er een nieuw zomers festival bij dit jaar: Cultuur Festival Stadshagen. Op zaterdag 6 juni is het Twistvlietpark de hele middag en avond het toneel voor muziek, theater, dans en andere kunstuitingen. Het wordt een avontuur voor jong en oud. De thema’s van dit festival zijn cultuur, natuur en bewustwording. Het initiatief voor het nieuwe festival komt van Stichting V-gen-X (Zwolse Media Fabriek).

Informatief
Het wordt een festival met een hoog sociaal maatschappelijk en informatief karakter. De verbinding met de natuur wordt gelegd door inspiratiesessies met sprekers te organiseren en informatiestands in te zetten. Hier krijgen onder andere de Groene Loper en de Groene Kinderopvang zichtbaarheid. Ook wil het festival begrip voor elkaars verschillende culturen creëren. Zo presenteren mensen uit allerlei landen typische hapjes en sferen uit hun eigen land. Via het thema Natuur vestigen we de aandacht op het belang van een gezond milieu. De uitvoering van deze thema’s en aandachtsgebieden geschiedt door middel van dans, theater, muziek, film, animaties, workshops, spelen, eten en mode.

Sprankelend feest
“Je moet het zo zien,” volgens de organisator, “het wordt een sprankelende happening waar meerdere dingen op hetzelfde moment gebeuren. Een bar met terras waar mensen relaxen terwijl de kinderen leuke activiteiten aan het doen zijn. Kinderen mogen verkleed komen. Een schilder die portretten tekent. Optreden van een koor, een coole band die optreedt. Een toneelstuk dat opgevoerd wordt. Animatiefilms worden getoond.”

Vrijwilligers nodig
Er worden er allerlei vrijwilligers gezocht. De prioriteit ligt nu wat dat betreft vooral bij de techniek. Er moet gezorgd worden voor veilige en goede bekabeling, bediening en installatie van bekabeling, licht en geluid. De organisatie is nog op zoek naar mensen die willen helpen met opbouwen en opruimen.

Artiesten en optredens
Doel is om dit festival voor maar ook door de wijkbewoners te maken. Zing je, musiceer je, dans je, doe je aan streetdance, ben je een kunstenaar, lid van een toneelvereniging, een koor of kun je prachtige verhalen vertellen voor een publiek? Misschien heeft iemand zelf nog een leuk idee. Kortom; mensen, help en denk mee en meld je aan via de website van de organisatie.

Sponsors
Cultuur Festival Stadshagen is nog op zoek naar sponsors. Behalve het sponsoren door geld te storten, is het ook mogelijk om in middelen te investeren. Zoals bijvoorbeeld broodjes en drankjes voor alle vrijwilligers. Of de boodschappen voor de buitenlandse hapjes. Het leveren van terrastafeltjes en stoeltjes. De mogelijkheden zijn groot, er is veel ruimte voor eigen ideeën.

Gegevens

Datum:
6 juni 2015
Tijd:
13:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Twistvlietpark
Twistvlietpark
Zwolle, Netherlands
+ Google Maps

Magazine december 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!