Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fietstocht Stadshagen wonen met water

20 september 2018 19:00 - 21:00

Ook al is het tijdens deze droge zomer moeilijk voor te stellen, we weten allemaal hoe hoog het water in de IJssel kan staan. Vergeleken met het hoge water is Stadshagen een zeer laag gelegen woonwijk. Ook hebben we door klimaatsverandering vaker te maken met grote hoeveelheden neerslag. Dit water moet in onze polder worden opgevangen en op een veilige manier worden weggeleid.

We nodigen de inwoners van de Zwolse wijk Stadshagen van harte uit voor deze gratis fietstocht in hun eigen wijk. Tijdens deze fietstocht wordt de historie van de wijk, de rol van het water, het voorkomen van planten en dieren en de mogelijkheden voor een watervriendelijke groene tuin bekeken. Onder leiding van vier deskundigen, elk met een eigen specialiteit, krijgt u door een inspirerend verhaal een nieuwe blik op uw woonomgeving.

De fietstochten worden gehouden op donderdagavond 20 september van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdagmiddag 29 september van 15.00 tot 17.00 uur. De start is bij Wijkboerderij de Stadshoeve aan de Oude Wetering 13 in Stadshagen. Vanaf een half uur voor de start is hier gelegenheid om kennis te maken onder het genot van kopje thee of koffie. De fietstocht is bedoeld voor inwoners van Stadshagen vanaf 18 jaar.

Voor beide fietsexcursies is er plek voor maximaal 20 deelnemers. Opgave vooraf is noodzakelijk via louiszandbergen@gmail.com of sanderblok76@gmail.com.

Deze fietstocht wordt mede mogelijk gemaakt door medewerkers van Steenbreek, IVN afdeling Zwolle, Wijkboerderij de Stadshoeve en gestimuleerd door de gemeente Zwolle.

Gegevens

Datum:
20 september 2018
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Park de Stadshoeve
Arendshorstlaan 23
Zwolle, 8043VE Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!