Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Foodcamp: bootcamp, oogsten en koken op de boerderij

10 mei 2019 15:30 - 18:00

€7,50

Lekker bewegen in de buitenlucht tussen de koeien en weidevogels. Een gezond lentestamppotje en zuiveltoetje maken samen met een echte chefkok. En de ingrediënten zelf verzamelen tijdens een rondje over de boerderij. Dat is de ‘LekkerBoer Foodcamp’, speciaal georganiseerd voor kinderen en hun ouders, op vrijdagmiddag 10 mei bij Boer Pelleboer vlakbij Stadshagen.

Boer Gerben Pelleboer neemt de deelnemers mee over zijn bedrijf en laat vanaf de kalfjes tot en met de melkkoeien zien wat er voor nodig is om melk en vlees op zijn bedrijf te produceren. Kok Hans Wijkhuizen van Mercure Hotel Zwolle maakt samen met kinderen en ouders een lentestamppotje met rundvlees en zuiveltoetje van de producten van de boerderij. Ook zullen hiervoor groenten van de tuinderij van BoerPelleboer gebruikt worden. SportService Zwolle neemt de deelnemers mee over het erf en tussen de weilanden in een kind-ouder farm bootcamp. Jumbo Nagelmaeker levert aanvullende producten voor het kookonderdeel en organiseert een kleurplaatactie en kookdemo in de winkel.

Succesvolle pilot
Na een succesvolle pilot in Zwolle en Deventer, gaan LekkerBoer en partners dit jaar 13 nieuwe Foodcamps organiseren in Overijssel en Gelderland. Kinderen en hun ouders gaan samen buiten bootcampen, oogsten en koken, op de plek waar de boer met passie teelt en het verhaal vertelt.

Gezonde leefstijl
LekkerBoer wil graag bijdragen aan een gezonde leefstijl door kinderen en hun ouders letterlijk in beweging te brengen, en het verhaal achter ons eten te laten beleven op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt. Uit onderzoek in 2018 uitgevoerd door FoodHub, blijkt dat ouders het belangrijk vinden dat dat hun kinderen meer kennis over voedsel en de herkomst ervan krijgen. Op de boerderij en tuinderij komen nagenoeg alle aspecten van een gezonde leefstijl samen.

Lokale samenwerking
Met het houden van de Foodcamps wil LekkerBoer niet alleen de aanwezige kinderen en ouders stimuleren in het maken van gezonde keuzes, maar ook bij een groter publiek bewustwording en lokale samenwerkingen tot stand brengen. Alle Foodcamps worden ingevuld met lokale partners.

Kinderopvang en scholen
Scholen en kinderopvang (buitenschoolse opvang, BSO) kunnen ook een Foodcamp aanvragen . Voor zowel scholen als BSO is hiervoor subsidie vanuit het landelijke programma Jong Leren Eten beschikbaar. Er hebben zich al scholen gemeld.

Organisatie
LekkerBoer Foodcamp is een initiatief van agrifood ondernemers Judith de Rijk uit Olst en Hanneke Stegeman uit Apeldoorn. Daarbij zoeken ze samenwerking met lokale partijen: boeren en tuinders, beweegpartijen (sportorganisaties en sportscholen), kookpartijen (restaurants en kookcoaches), kinderopvang, basisscholen, beroepsopleidingen, supermarkten, gemeentes en gezondheidsorganisaties.

Waar en wanneer
Vrijdag 10 mei van 15.30 – 18.00 uur. Locatie: Biologisch melkveebedrijf Boerpelleboer, Oude Wetering 139a, 8293 PE, Mastenbroek (4 km van Stadshagen).

Op 21 juni is er een tweede Foodcamp in Zwolle bij boerderij de Huppe in Zwolle-Zuid en op 11 oktober bij biologisch varkensbedrijf Neimeijer in Heino (15 km van Zwolle). Op www.lekkerboer.nl/foodcamp is meer informatie te vinden en een overzicht van de 13 Foodcamps.

Opgave en kosten
Kinderen kunnen zich t/m 9 mei aanmelden met hun ouders via de website. Vol is vol. De prijs is 7,50 euro per persoon.

Gegevens

Datum:
10 mei 2019
Tijd:
15:30 - 18:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Pelleboer Mastenbroek
Oude Wetering 139 A
Mastenbroek,
+ Google Maps

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!