Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatiebijeenkomst Stadsdijken Zwolle

21 juni 2017 19:00 - 21:00

Gratis

Zorgen voor veilige dijken: Dat is een belangrijke kerntaak van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hierdoor kunnen mensen achter de dijk veilig wonen, werken en recreëren. Er zijn verbeteringen nodig aan 7,5 kilometer van de, soms onzichtbare, stadsdijken in Zwolle. Van het landelijke Westerveld tot de woonwijk Holtenbroek en het industrieterrein Voorst.

Twee alternatieven
Er zijn twee oplossingsrichtingen om Zwolle te beschermen tegen hoogwater. De ene optie is om de stadsdijken te verbeteren waar nodig. De andere oplossing is het plaatsen van een kering in het Zwartewater ten noorden van Zwolle, die het water vanuit de Vecht tegenhoudt bij hoge rivierwaterstanden. In dat geval is een dijkversterking niet nodig. Het Algemeen Bestuur van het Waterschap maakt vlak na de zomer een keuze tussen beide alternatieven. De komende periode bespreekt ze dit met haar partners gemeente Zwolle, Rijkswaterstaat en de Provincie Overijssel. Daarvoor wil het waterschap graag met bewoners in gesprek om hen bij te praten over de afweging tussen dijkversterking en Zwartewaterkering. Op 21 juni aanstaande wordt er daarom voor de derde keer een inloopbijeenkomst georganiseerd in Holtenbroek. Ook zijn er dan beelden te zien wat de dijkversterking inhoudt en hoe deze er mogelijk uit kan komen te zien. Daarnaast is er ruimte voor vragen en reacties.

Het programma
Het programma van bij de bijeenkomst is als volgt:
19:00 – 19:15 Inloop met koffie en thee 19:15 – 19:45 Toelichting voorkeursalternatief Stadsdijken Zwolle 19:45 – 20:15 Ruimte voor vragen en opmerkingen (plenair) 20.15 – 21:00 Ruimte voor individuele vragen en opmerkingen bij informatie stands

Gegevens

Datum:
21 juni 2017
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.wdodelta.nl/projecten/hwbp/stadsdijken-zwolle/

Locatie

Wijkcentrum Holtebroek
Bachlaan 20
Zwolle,
+ Google Maps

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!