Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koninginnedag Stadshagen

30 april 2013 09:00 - 16:00

Stadshagen bruist op Koninginnedag. Er zijn de hele dag activiteiten. Zowel in het cultuurhuis als in het Twistvlietpark. In het cultuurhuis is theater, oudercafé en disco met dj Lars.  Het Twistvlietpark heeft de bekende kleedjesmarkt. Maar ook springkussens en sminken. Kinderen kunnen als koning/koningin op de foto worden gezet door een professionele fotograaf (Hippe Fotografie). Ook is er buiten, tussen de kleedjes, een bar. Deze wordt gesponsord door Delifrance. Beeld en geluid van de kroningsactiviteiten in het park!.  Tussendoor lekkere muziek en tot slot “De Alliantie”, als geweldige slotact. De Alliantie is een rapgroep uit Zwolle en omgeving. Hun shows kenmerken zich door een dikke dosis energie, variatie, humor en zelfspot. Net als het programma van de gehele dag. Voor lekker feesten hoef je de stad niet in. Met je kleedje zit je in het park midden tussen de verschillende activiteiten.

PROGRAMMA

9.00 uur: Versierde-fietsen-optocht
De feestdag begint om 9.00 uur met de traditionele versierde-fietsen-optocht (8.30 opstellen bij het Mannagras). Het thema is dit jaar ‘Koning, Koningin zóóóó 2013’. Tip: Bij Albert Heijn en Jumbo liggen knutselplaten om alvast een kroon te maken. Hierop staat ook nog wat meer informatie over hoe en wat.

10.00 uur: Troonsafstand Koningin Beatrix op TV-scherm
Vanaf tien uur op een groot tv-scherm bij het Cultuurhuis te zien hoe koningin Beatrix afstand doet van de troon. Om twee uur ’s middags is ook te zien hoe Willem-Alexander haar opvolgt.

11.00 uur:
Theatervoorstelling
Om elf uur begint een theatervoorstelling, die inwoners van Stadshagen via improvisatietechnieken zelf invullen. Opgeven is niet nodig. Kaartjes á 1 euro zijn vanaf 10.30 te koop aan de balie bij het cultuurhuis. Mocht je naar de voorstelling willen én meedoen aan de ballonnenwedstrijd. Dat kan! In het programma is hiermee rekening gehouden. Na de theatervoorstelling wordt het cultuurhuis vanaf 13.30 uur omgetoverd in een kinderdisco. De ruimte bij de bar wordt gebruikt als oudercafé.

12.00 uur: Oplaten van ballonnen
Om twaalf uur precies worden duizend rode, witte, blauwe en oranje ballonnen opgelaten. De organisatie wil dat vanuit diverse hoeken fotograferen, zodat het vaderlandslievende tafereeltje kan worden opgenomen in het kroningsboek dat het Nationaal Comité voorbereidt. Wil je meedoen, haal dan, vanaf nu,  je kaartje op bij Spruit of bij de DA. Er zijn maximaal 1000 kaartjes beschikbaar. De ballonnen worden vanaf 11.30 uitgedeeld in het Twistvlietpark. Wie weet vliegt jouw ballon wel het verste weg. Dus zorg dat je kaartje goed is vastgemaakt. Prijzen worden op het Stadshagenfestival bekend gemaakt.

12.00 – 16.00 uur: Kleedjesmarkt
Het succes van Koninginnedag , de kleedjesmarkt, is ook dit jaar weer in het programma opgenomen. Verder worden rond het grote scherm van elf tot drie uur activiteiten gehouden voor de oudere jeugd van Stadshagen. In verband met het programma rondom de kroning, zijn er wel twee belangrijke wijzigingen:

De kleedjesmarkt is verplaatst naar de middag. Vanaf 12.00 uur officieel geopend. Dit is vanwege het aftreden van Beatrix. Er is een scherm geregeld. De dag eindigt om 16.00 uur met een daverende slotact. Dus lekker uitslapen en relaxen. Je hoeft daarom ook geen hele vroege vogel te zijn om een goed plekje te vinden. Je kunt en meefietsen en naar het theater en je spullen verkopen.   Geen keuzestress dit jaar.

De locatie is verplaatst naar het gras bij de boulevard van het Twistvlietpark. In verband met het scherm zijn alle activiteiten in het park. Kleedjes lekker op het gras. Vlak bij de bar. Midden in het feestgedruis.

  • Het betreft een vrijmarkt voor kinderen, geen commerciële verkoop;
  • Opgeven is niet nodig. Kleedje neerleggen en gaan zitten;
  • Start verkoop vanaf 12.00, opbouwen kan vanaf 11.00;
  • Kleedjes op het gras, bij de boulevard;
  • Zorg voor voldoende loopruimte langs en tussen de kleedjes;
  • Laat geen rommel achter. Onverkochte spullen én afval gaan weer terug naar huis.

16.00 uur: Slotact
De dag zal om 16.00 worden afgesloten met een daverende slotact.

Gegevens

Datum:
30 april 2013
Tijd:
09:00 - 16:00

Magazine september 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!