Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opening Boxemtunnel: tijdrit en vuurwerk

16 oktober 2015 19:00 - 22:00

Gratis

De nieuwe Boxemtunnel, die is aangelegd voor het nieuwe deel van de Hasselterweg, wordt op vrijdagavond 16 oktober groots geopend. De tunnel, die al geruime tijd klaar is, wordt met de opening van de nieuwe Hasselterweg nu officieel geopend met een sportevenement en vuurwerkshow. Speciaal voor de opening wordt de ‘Zwolse 1.000 meter tijdrit’ georganiseerd waarbij niemand minder dan wielrenner Tom Dumoulin en de Nederlands wielerkampioenen Lucinda Brand en Anna van der Breggen in actie komen.

Spectaculaire race
De tijdrit wordt een spectaculaire race tegen de klok waarbij de renners worden uitgedaagd de snelste tijd over 1000 meter te klokken. Voor de ‘Zwolse 1.000 meter Tijdrit’ zijn maar liefst zestig wielrenners geselecteerd, zowel dames als heren en jeugdrenners. Net als bij een tijdrit in het profwielrennen wordt er achter elkaar gestart.

De finishlijn komt in de Boxemtunnel te liggen, waar het publiek (vanaf de tribune) de renners met het nodige kabaal zal onthalen. Diegene met de snelste tijd mag plaats nemen op de ‘hot seat’ in de Boxem Tunnel en blijft daar zitten totdat zijn/haar tijd wordt verbroken. Daarnaast is er ook een prijs voor diegene met de hoogste snelheid op de finishlijn in de Boxem Tunnel.

Programma
19.00 uur: allereerst staat de jeugdsprint op het programma.
19.30 uur: de individuele tijdrit over 1.000 meter voor senioren, waaraan onder meer de topwielrenners Lucinda Brand en de Zwolse Anna van der Breggen deelnemen. Brand werd dit jaar Nederlands kampioen op de weg en Van der Breggen pakte te nationale titel op de tijdrit.
21.00 uur: afsluiting met spectaculaire vuurwerkshow.

De opening van de tunnel wordt georganiseerd door bouwbedrijf Salverda, de aannemer die de tunnel heeft gebouwd, in samenwerking met Stichting Sport Evenementen en Stichting Sportief Zwolle.

Gegevens

Datum:
16 oktober 2015
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Bouwbedrijf Salverda

Locatie

Boxemtunnel

Magazine september 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!