Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie plannen wijkboerderij Stadshagen

20 november 2013 19:30 - 21:30

Hoe gaat de nieuwe wijkboerderij eruit zien in de toekomst? Over deze vraag hebben zich zo’n tachtig Stadshagenaren en belangstellenden de afgelopen periode gebogen in verschillende werkgroepen. Op woensdagavond 20 november worden de voorstellen en ideeën gepresenteerd aan alle inwoners van de wijk met als doel tot keuzemogelijkheden en een plan van aanpak te komen. Een plan waarbij er ook ruimte komt voor commerciële voorzieningen.

Voor en door bewoners van Stadshagen
De gemeente heeft bewoners in Stadshagen opgeroepen om samen te werken aan de oprichting van een nieuwe wijkboerderij op de plek van de huidige wijkboerderij aan de Oude Wetering. Een wijkboerderij voor en door bewoners is het streven.

De wijk heeft enthousiast gehoor gegeven aan de oproep. Zo’n tachtig bewoners en diverse instellingen hebben zich aangemeld om zich actief in te zetten voor de oprichting en exploitatie van de wijkboerderij. Tijdens twee eerdere bijeenkomsten op 4 juli en 18 september zijn ideeën en initiatieven verzameld en in groepen gewerkt aan voorstellen voor diverse onderdelen. Deze worden op 20 november om half 8 gepresenteerd en besproken in het Cultuurhuis van Stadshagen. Doel van de bijeenkomsten is te komen tot een plan van aanpak met keuzemogelijkheden. Deze wordt aan het college voorgelegd.

Commerciële voorzieningen
De locatie van de wijkboerderij maakt deel uit van het gebied Havezathe Werkeren. Binnen dit gebied kunnen ook drie kavels uitgegeven worden voor commerciële voorzieningen. De voorkeur gaat uit naar partijen/voorzieningen die een relatie hebben met de wijkboerderij. Partijen die interesse hebben in deze kavels kunnen zich melden bij de gemeente (email j.santing@zwolle.nl).

De bijeenkomst
Heeft u eerdere bijeenkomsten niet bij kunnen wonen, maar lijkt u het leuk om mee te doen? U bent van harte welkom! Alle bewoners van Stadshagen zijn uitgenodigd om de bijeenkomst(en) bij te wonen. Dus kom naar het Cultuurhuis op 20 november!

Gegevens

Datum:
20 november 2013
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Cultuurhuis Stadshagen
Werkerlaan 1
Zwolle,
+ Google Maps