Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stadshagenrun

17 oktober 2015 09:00 - 14:30

Op zaterdag 17 oktober wordt de 8ste editie van de Stadshagenrun georganiseerd. Lopers kunnen op verschillende afstanden inschrijven; de kidsrun, de juniorenloop, de generatieloop, de G-loop, de 5 km en de 10 km. Afgelopen jaar deden er meer van 2.200 lopers mee aan dit sfeervolle hardloopevenement in en om Stadshagen.

Op diverse plaatsen is er muziek en het vele publiek moedigt alle lopers en loopsters hartstochtelijk aan. Het parcours leidt langs het Twistvlietpark, het Zwarte Water en door het groene hart van Stadshagen.

Afstanden
Kidsrun 6 t/m 12 jaar, 800 meter
Juniorenloop 10 t/m 14 jaar, 1.600 meter
Generatieloop, 5 km
G-loop, 800 meter (gehandicapten)
5 kilometer
10 kilometer

Nieuw dit jaar is de G-loop over 800m, bedoeld voor mindervaliden personen vanaf 6 jaar. Deze deelnemers kunnen eventueel met een begeleider lopen.

Certificatie parcours
Loopverenigingen kunnen hun clubkampioenschappen houden op de 5 km en de 10 km. Het parcours van de 5 en 10 km zal worden gecertificeerd door de KNAU, zodat clubrecords en PR’s ook officieel erkend worden.

Goede doelen
Van elke inschrijving van de Stadshagen Run, georganiseerd door de Stichting Loopsport Zwolle in samenwerking met Sportservice Zwolle en Unicef, gaat 1 euro naar de goede doelen. Bij het inschrijven kunt u zelf ook nog een donatie doen voor één van de drie goede doelen.

Jeugdsportfonds:
Ieder kind moet kunnen sporten. Dit is het motto van het Jeugdsportfonds. Maar sporten kost geld. Voor veel ouders is dit geen probleem, maar voor anderen een enorme drempel. Het Jeugdsportfonds Zwolle biedt kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid om lid te worden van een Zwolse sportvereniging.

VG Sport Zwolle:
Deze vereniging organiseert voor mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking de mogelijkheid om te zwemmen, fietsen, wandelen, dansen en nog veel meer. Sport en ontspanning verbroedert, beperkingen maken al snel plaats voor kansen om op een sportieve wijze plezier met elkaar te maken.

Nepal: help de kinderen:
Op 25 april 2015 veranderde de al zo uitzichtloze toekomst voor de 45 wezen van het Firefly kindertehuis in Kathmandu. Hun enige stukje relatieve veiligheid schudde op haar grondvesten en door de vernietigende kracht van de aardbeving kwamen er in korte tijd 60 wezen bij.

Gegevens

Datum:
17 oktober 2015
Tijd:
09:00 - 14:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Stadshagenrun

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!