Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelexcursie naar huiszwaluwen in Stadshagen

15 mei 2018 19:30 - 21:30

Op dinsdagavond 15 mei start om 19.30 uur een activiteit met de huiszwaluw in de hoofdrol. Park De Stadshoeve organiseert met Stichting Avifauna Zwolle een wandelexcursie in de wijk. 2018 is uitgeroepen tot het Jaar van de Huiszwaluw. Daarom wordt er dit jaar speciale aandacht gevraagd voor deze prachtige vogel.

In de wijk Stadshagen hebben zich enkele kolonies huiszwaluwen gevestigd. In geen andere wijk in Zwolle zijn zoveel kolonies te vinden! Het aantal huiszwaluwen in Nederland daalt nog steeds. Hoe dit komt, is nog niet helemaal duidelijk maar dit heeft mogelijk ook te maken met de vermindering van het aantal insecten.

Op deze avond wordt een korte presentatie gegeven in De Stadshoeve over deze leuke medebewoners en aansluitend wordt de huiszwaluwkolonie in de buurt van De Stadshoeve bezocht. Een genot om naar te kijken! Gids tijdens deze excursie is wijkbewoner Louis Zandbergen. Ongetwijfeld maken we onderweg ook kennis met de boeren- en gierzwaluw. Deze soorten komen ook veel in deze wijk voor.

De excursie duurt ongeveer 2 uur en een verrekijker meenemen is handig. Vooraf opgave is noodzakelijk en kan via www.vogelweek.nl . Ook andere activiteiten zijn hier te vinden.

Gegevens

Datum:
15 mei 2018
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.vogelweek.nl/alle-activiteiten/details/?excursie=2091&datum=4296

Locatie

Park de Stadshoeve
Arendshorstlaan 23
Zwolle, 8043VE Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!