Breecamp-Oost krijgt nieuwe brede school ‘Het Festival’

zondag 25 juli 2010

In de nieuwe wijk Breecamp-Oost van Stadshagen zal de nieuwe brede school ‘Het Festival’ verrijzen. Architectenbureau BDG Architecten uit Zwolle heeft de architectenselectie voor de ontwerpopdracht gewonnen. In de brede school zullen een basisschool, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang worden gehuisvest.

“Om optimale synergie tussen deze verschillende partijen te faciliteren is het ontwerp gebaseerd op een kruisvormige plattegrond, waarbinnen veel aandacht is besteed aan de inpassing van de onderwijskundige visie”, zegt BDG. “Bovendien zorgen de vormgeving van de plattegrond en de positionering op de locatie ervoor dat er op een vanzelfsprekende wijze verschillende buitenpleinen te midden van veel groene plekken worden gecreëerd.” Zie onder de advertentie voor de impressies van de nieuwe school. Bron impressies: BDG Architecten

 

bredeschool

 

bredeschool3

 bredeschool1

bredeschool4

bredeschool5

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!