Succesvolle tweede editie Triathlon Zwolle

zaterdag 15 september 2012

Bijna 300 atleten deden zaterdag 15 september mee aan de tweede triathlon van Zwolle. Evenals vorig jaar vond dit evenement rondom de Milligerplas in Stadshagen plaats. Rob Kwaaitaal uit Nijmegen kwam evenals vorig jaar als eerste over de finish. Dit jaar was hij met 59 minuten en 17 seconden een minuut sneller dan vorig jaar. Linda van Bemmel kwam als snelste vrouw over de finish, zij deed er 1 uur, 8 minuten en 41 seconden over.

Het zonnige weer maakte de tweede editie van de Triathlon Zwolle voor de toeschouwers prettig om te volgen. Een vrij stevige wind maakte het de sporters daarentegen nog wel eens lastig. Ook de warmte maakte het er, vooral tijdens het zwemmen in een wetsuit, niet altijd makkelijker op voor de sporters.

Wethouder Gerrit Piek gaf om 11.00 uur het startsein voor de triathlon. In drie groepen gingen de atleten van start. Ze begonnen met 500 meter zwemmen in de Milligerplas, gevolgd door een fietsparcours van ruim 20 kilometer. Via de Werkerlaan en de Zwolse dijk gingen ze naar Hasselt en weer terug naar de Milligerplas. Vervolgens hadden de sporters nog ruim vijf kilometer hardlopen voor de boeg, beginnend door de straten van Stadshagen om vervolgens nog een rondje Milligerplas te maken.

Meer foto’s op jestaaterop.nl

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!