Inloopavond over nieuw wijkcentrum bij Stadshagen

woensdag 19 september 2012
Impressie van de gepresenteerde visie in juni 2012

Impressie van de gepresenteerde visie in juni 2012

Op dinsdag 2 oktober organiseert de gemeente Zwolle samen met de gebruikersgroep van het Anker een inloopavond waarin het schetsontwerp van het nieuwe gebouw wordt gepresenteerd. Het multifunctionele en sportieve wijkcentrum komt op de rand van Stadshagen en Westenholte te liggen en zal in 2014 klaar moeten zijn. Halverwege juni werd de architect bekend gemaakt en werd de eerste visie van het ontwerp naar buiten gebracht. Tijdens de inloopavond zal het verder uitgewerkte ontwerp worden gepresenteerd aan de aanwezige geïnteresseerden.

Multifunctioneel en sportief centrum
In het nieuwe Anker zijn een deelbare sporthal met onderwijsfaciliteiten en een groot deel aan multifunctioneel programma van het wijkcentrum ondergebracht. Het gepresenteerde ontwerp van de architect betreft een eerste visie waarbij de intenties van een duurzaam en groen complex tot uitdrukking zijn gekomen in een dynamisch levendig, landschappelijk, en transparant gebouw.

Gebruikersgroep
De gebruikersgroep is het overleg tussen de gemeente, de architecten en de grootste gebruikers van het nieuwe Anker en vertegenwoordigers van specifieke groepen uit Westenholte. Tijdens dit overleg bespreken de architecten het ontwerp met de diverse vertegenwoordigers . In de Gebruikersgroep zitten vertegenwoordigers van ,Wijkvereniging WVF, Scholen Catent, Vivente, Accretio, OOZ, Volleybal, Turnlust, Sportservice Zwolle, Excelsior, Zwolse gehandicaptenraad, WIJZ, Jongeren en voetbalvereniging WVF, het Bestuur Stichting Wijkcentrum Het Anker, de architecten en de gemeente Zwolle.

Inloopavond
Iedereen die benieuwd is naar de plannen voor het nieuwe Anker, is op 2 oktober van harte welkom bij een informatieavond. De gebruikersgroep van het Anker en de gemeente presenteren gezamenlijk het schetsontwerp. Ook de architect van het nieuwe gebouw is aanwezig om een presentatie te geven. De inloopavond start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur en vindt plaats in het Anker aan de Meester Koolenweg 10.

Impressie van de gepresenteerde visie in juni 2012

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!