Start bouw sociale huurwoningen Breecamp-Oost

maandag 24 september 2012

Impressie 28 sociale huurwoningen Breecamp-Oost

Ondanks de crisis in de bouw en woningmarkt worden er in Stadshagen nog (kleine) woningbouwprojecten gebouwd. Vandaag start de woningstichting SWZ met de bouw van 28 sociale huurwoningen in het wijkdeel Breecamp-Oost, één van de wijkdelen van Stadshagen dat door de crisis langzamer tot ontwikkeling komt. Het woningbouwproject met de naam ‘Havezathe’ ligt centraal in Breecamp-Oost op een verhoging in het landschap. Daarmee refereert het naar een Havezathe van vroeger; een voornaam landhuis dat hoger op lag in de polder. 

Duurzame woningbouw
De architectuur van de woningen is bijzonder, met statige gevels en een hoog afwerkingniveau. Het project voldoet aan alle duurzaamheidseisen van de gemeente Zwolle die op dit terrein,  net als SWZ, een hoog ambitieniveau heeft. De woningen worden aangesloten op de biomassacentrale van BeGreen, die op dit moment in Breecamp-Oost gebouwd wordt en binnenkort gereed is. De woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Mede door deze maatregelen komt de energieprestatiecoëfficient (EPC) uit op 0,27. Dit is ruim 50% lager dan de huidige bouwbesluiteis (0,6). Hoe lager de EPC, hoe duurzamer de woning. Door energiebesparing en toepassing van duurzaam opgewekte energie wordt het gebruik van fossiele brandstoffen beperkt. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van de Nederlandse uitstoot van CO2. In dit project komen ook zes Wmo-woningen.

Oplevering
De verwachting is dat de woningen in juli 2013 opgeleverd worden door de aannemer Nikkels bouwbedrijf uit Twello. De woningen zijn ontworpen door De Velde architecten uit Kampen. In het eerste kwartaal van 2013 start de verhuur van de woningen via De Woningzoeker.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!