Marathon Zwolle ook door Stadshagen

donderdag 27 september 2012 1 reactie

Aankomende zondag 30 september wordt de eerste Zwolse marathon georganiseerd. Het parcours van iets meer als veertig kilometer start in het PEC Zwolle stadion en loopt via Stadshagen naar de Hanzesteden Kampen en Hattem. De vele lopers komen na het startschot om 10.30 uur vrij snel in de wijk Stadshagen waar zij via de Mastenbroekerallee, Nijenhuislaan en Havezatheallee bij het Hoge Huis door de fietstunnel richting Kampen vertrekken. De organisatie hoopt dat er langs te parcours zich vele toeschouwers verzamelen om de lopers toe te juichen en aan te moedigen.

Zwolle hardloopstad
Zwolle ontpopt tot een ware hardloopstad. Met de komst van de Zwolse marathon is de hardloopkalender compleet. Zo kunnen lopers in april de 10 Engelse Mijl lopen in Zwolle-Zuid, de halve marathon in juni, de Marathon in september en de Stadshagenrun in oktober.
Naast de individuele afstand is het bij dit evenement ook mogelijk om als duo- of quatro-teams in estafette-vorm mee te doen. De inschrijving van de marathon is inmiddels al gesloten. De eindstand van de inschrijving ziet er als volgt uit:
– Marathon: 385 mannen, 71 vrouwen;
– Duo Marathon: 73 teams; (ieder teamlid loopt 21,1 km)
– Quatro Marathon: 101 teams; (ieder teamlid loopt 10.5 km)
– BusinessRun: 17 teams (ieder teamlid loopt 10.5 km).

Het parcours
De start van het parcours is om 10.30 uur in het PEC Zwolle Stadion, dat aan de Ceintuurbaan ligt. Vanuit het stadion loopt de route via de Vondeltunnel, de Vondelkade, Vechtstraat en Bisschop Willebrandlaan richting de Middelweg via de Mastenbroekerbrug de wijk Stadshagen in. De route zet zich voort via de Mastenbroekerallee, Nijenhuislaan en vervolgens Havezathenallee. De Zwolseweg wordt ter hoogte van de Veecaterweg verlaten en voortgezet met de Hanzeroute/Boerenlandroute aan de Veecaterdijk met het Theehuis ‘s- Heerenbroek en het Zalkerveer.

Het totale parcours. Bron: www.marathonzwolle.nl

Het deel van het parcours dat door Stadshagen komt. Bron: www.marathonzwolle.nl

Langs de uiterwaarden van de IJssel met nestpalen voor de ooievaars kom je langs het karakteristieke dorp Wilsum om vervolgens langs de Uiterwijkseweg de Molenburg over de IJssel van Kampen te lopen. De Meester J.L.M. Niersallee gaat ter hoogte van de Blazerkolk over in Venedijk Noord en voert je langs Kamperveen. Ter hoogte van de Boerrigterkolk gaat het pad naar de Zande. Het mooie, weidse landschap van de IJsseldelta komt ruim aan bod bij de Zalkerdijk, de Belten en opnieuw de Zalkerdijk. Bij het dorp Zalk met haar monumentale korenmolen de Valk en de romaanse Sint-Nicolaaskerk gaat de loop verder richting de Geldersedijk vlakbij Hattem, de hanzestad met haar mooie historische binnenstad. Via de nieuwe fiets- en spoorburg De Hanzeboog over de IJssel loop je langs het Engelse Werk richting het Archenaultplantsoen de Vechtdalroute via De Bierton richting de Van Karnebeekstraat.

De Wilheminasingel met haar Sassenpoort en het authentieke Kerkbrugje mogen niet ontbreken op de route op weg richting de Philosofenallee. Tot slot om via de Vondelkade richting de Vondeltunnel naar de finish in het PEC Zwolle stadion te lopen.

Voor meer informatie over de marathon van Zwolle: http://marathonzwolle.nl/

 

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!