Woningmarkt Stadshagen slachtoffer van eigen inwoner

maandag 1 oktober 2012 4 reacties

De verkoop van woningen komt maar moeizaam los in Stadshagen. Op de achtergrond Breecamp-Oost

De woningmarkt in Stadshagen is vastgelopen door het uitblijven van vraag naar woningen door de eigen inwoners. Liefst de helft van de vraag naar woningen in Stadshagen is afkomstig uit de wijk zelf. Omdat de voornamelijk jonge bevolkingsgroep hard wordt geraakt door de crisis, de woningwaarde onder de hypotheekwaarde ligt en er relatief veel echtscheidingen voorkomen in leeftijdscategorie 26-35 jaar is er volgens marktpartijen sprake van grote vraaguitval. De gemeente overweegt in te grijpen in Stadshagen om erger te voorkomen.

Kwetsbare groep
De analyse van de Zwolse woningmarkt ‘Naar een nieuwe werkelijkheid‘ is bepaald niet rooskleurig over de toekomst van de woningmarkt. Uit cijfers van Vereniging Eigen Huis bleek onlangs dat 38 procent van de huizenbezitters in de leeftijdscategorie van 26-35 jaar die hun huis verkopen, met een restschuld komen te zitten. Bovendien heeft deze groep weinig spaargeld en lopen ze bij oplopende werkloosheid een grote kans hun baan kwijt te raken. Omdat volgens marktpartijen de helft van de vraag naar woningen in Stadshagen uit de eigen wijk komt, is er u sprake van serieuze vraaguitval.

Zwolle wil ingrijpen in woningmarkt Stadshagen
De marktontwikkeling in Stadshagen voor de komende jaren staat sterk ter discussie. Omdat de gemeente tijdens de economische hoogtijdagen veel gronden heeft aangekocht voor Stadshagen, loopt Zwolle aanmerkelijke risico’s als er de komende jaren geen woningen meer worden gebouwd. De gemeente kijkt nu naar mogelijk ingrijpen in Stadshagen om verder verlies te voorkomen en om mogelijk de woningmarkt verder te stimuleren.  De analyse ‘Naar een nieuwe werkelijkheid’ geeft de gemeente een beeld waarop nieuw beleid kan worden gemaakt. Hoe dat eruit komt te zien zal de komende maanden worden besproken.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!