Tien jaar overaanbod aan woningen in Stadshagen

maandag 1 oktober 2012 11 reacties

De crisis in de huizenmarkt werkt hard door. Zo hard, dat de uitbreidingswijk Stadshagen -waarvoor de gemeente Zwolle al flinke lappen grond heeft aangekocht- de komende tien jaren een overaanbod aan woningen heeft. De flink ingezakte vraag naar woningen, voor een groot deel het gevolg van het uitblijven van vraag door de Stadshagense bevolking, noopt de gemeente ertoe om beslissingen te nemen over de toekomst van de wijk. De financiële consequenties van Stadshagen zijn zo groot, dat ze ook de gemeente Zwolle hard raken.

Deelwijken overeind houden?
Het grootste aanbod van woningen in Zwolle komt voor rekening van de wijk Stadshagen, zo blijkt uit de woningmarktanalyse ‘Naar een nieuwe werkelijkheid‘, waarin vraag en aanbod zijn geanalyseerd. Naar nu worden er teveel woningen aangeboden en zijn dat volgens de gemeente ‘in kwalitatief opzicht de verkeerde’. Er is een mismatch in woningcategorieën en dus moet er gekeken worden waar nu de grootste behoefte aan is: bijvoorbeeld goedkoper. Bovendien wordt er gekeken om op korte termijn het overaanbod terug te schroeven. Daarbij wordt er in het rapport geschreven over de vraag of deelwijken overeind moeten worden gehouden.

De analyse van de woningmarkt in Stadshagen houdt veel opties open, waarbij ook wordt gekeken naar functievermenging en het mogelijk (tijdelijk) zonder vastgoed invullen van delen van Stadshagen. Ook wordt er gekeken naar het voorzieningenniveau en het stimuleren van verdere verkoop van woningen. Het kan kortom alle kanten op, maar dat de gemeenteraad de komende maanden een flinke kluif aan het financiële zorgenkindje Stadshagen heeft, wordt wel duidelijk uit ‘Naar een nieuwe werkelijkheid’.

Wel animo voor Stadshagen
Dat er wél animo voor Stadshagen is, wordt duidelijk uit de poll op deze site. Wij vroegen de lezers van StadshagenNieuws of zij opnieuw in Stadshagen zouden willen wonen als zij konden verhuizen. Een overgroot deel gaf daarbij aan in Stadshagen te willen wonen (56 procent), 24 procent gaf aan van niet en 20 procent twijfelt. De peiling werd ingevuld door 170 lezers.

Als ik verhuis, dan zou ik opnieuw in Stadshagen willen wonen

  • Ja! (56%, 96 stemmen)
  • Nee! (24%, 41 stemmen)
  • Ik twijfel (19%, 33 stemmen)

Aantal stemmen: 170

Laden ... Laden ...

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!