Flexibele schoolvakanties bij Veerezon

Bron: www.veerezon.nl

Als ouders van naar schoolgaande kinderen zit je al snel vast aan de schoolvakanties, wat niet altijd gunstig uitpakt. Bijvoorbeeld een weekje skiĆ«n in de drukke voorjaarsvakantie. Bijzondere basisschool Veerezon in Stadshagen gaat hier vanaf augustus 2013 verandering in aanbrengen. Zij ontwikkelen voor hunĀ school in Stadshagen de mogelijkĀ dat oudersĀ een deel van de schoolvakanties flexibel opĀ kunnen nemen. Een bijzondere ontwikkelingĀ inĀ het basisonderwijs.Ā 

Bijzondere basisschool Veerezon
De bijzondere basisschool Veerezon in Stadshagen is Ć©Ć©n gebouwĀ gevestigd in het gebouw ‘De Verbinding’ aan de Oude Wetering. Haar 75 leerlingen zijn verdeeld over drie verschillende groepen, een groep met leerlingen van 3-7 jaar, een groep met leerlingen van 7-10 jaar en een groep met leerlingen van 9-13 jaar. Bij deze vorm van onderwijs in hetrogene groepen bekent dat leerlingen gedurende het gehele onderwijs niet per leerjaar bij elkaar zitten.

Flexibele schoolvakantie
Op dit moment werkt de school de plannen voor de flexibele schoolvakanties verder uit.Ā Ouders zullen de keuze krijgen tussen het aanhouden van de reguliere basisschoolvakanties of flexibel schoolvakanties opnemen (binnen bepaalde randvoorwaarden).