Bibliotheek Stadshagen viert Kinderboekenweek

dinsdag 2 oktober 2012

Vanaf woensdag 3 tot en met 14 oktober is het de landelijke Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Hallo wereld’. In de bibliotheek Stadshagen wordt de Kinderboekenweek op woensdag 3 oktober gestart met de komst van de schrijfster Francine Oomen van de boeken ‘Hoe overleef ik..’. Vijftig kinderen krijgen dan de kans hun boek te laten signeren door de populaire schrijfster. Zij zal daarnaast het startsein geven voor de voorleesmarathon voor het project My Book Buddy. Een project dat lezen van kinderen in ontwikkelingslanden stimuleert door kinderbibliotheken op te zetten.

Francine Oomen

Schrijfster Francine Oomen Bron: www.bibliotheekzwolle.nl

Voor de signeersessie van de schrijfster Francine Oomen is het belangrijk om te reserveren. Omdat er slechts 50 kinderen hun boek kunnen laten signeren en de bibliotheek geen kinderen wil teleurstellen vragen zij om je reservering door te geven via hun website. De schrijfster zal op woensdag 3 oktober tussen 14.00 – 15.00 uur aanwezig zijn in de bibliotheek in Stadshagen. De entree is gratis en het is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar.

My Book Buddy
De kinderen kunnen zich ook opgeven voor de voorleesmarathon van het project My Book Buddy. My Book Buddy stimuleert het lezen van kinderen in ontwikkelingslanden door kinderbibliotheken op te zetten. In bijvoorbeeld Bangladesh, Kenia, Peru en India is dat heel vaak niet mogelijk, omdat er gewoon geen geld is en er dus geen boeken zijn om te lezen. Rondom de Kinderboekenweek worden er diverse acties op touw gezet. Zo verschijnt eind september de nieuwste cd van Kinderen voor Kinderen Hallo wereld!, waarvan een deel van de opbrengst naar My Book Buddy gaat. Ook kinderen die meedoen aan de voorleesmarathon in de bibliotheken van Zwolle helpen My Book Buddy. Dat doen ze door zelf sponsors te zoeken voor hun voorleesoptreden. Hoe meer sponsors zij vinden, hoe meer kinderen in de wereld kunnen (voor)lezen!  Op de website van de bibliotheek kan je vinden hoe je mee kunt doen aan dit project.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!