SP woedend op wijkstichting Stadshagen Totaal

zondag 7 oktober 2012 4 reacties

Grondwerkzaamheden in 2009 op het gewraakte stuk bij de Twistvlietbrug

Wijkstichting Stadshagen Totaal heeft zich de woede van de Zwolse SP op de hals gehaald naar aanleiding van de brief die ze eerder deze week naar Openbaar Belang stuurden. Daarin zegt de wijkstichting teleurgesteld te zijn dat de plannen voor de poort van Stadshagen bij de Twistvlietbrug van tafel zijn en dat het op die plek liever geen sociale huurwoningen van Openbaar Belang ziet. De SP reageert fel. “Walgelijk standpunt van wijkbestuur dat in Stadshagen geen sociale huurwoningen passen vanwege onfraaie architectuur”, aldus Tjitske Siderius op Twitter.

Tweedeling samenleving
“De SP is zeer teleurgesteld over de brief van Wijkbestuur Stadshagen Totaal waarin staat dat er geen sociale huurwoningen in de Poort van Stadshagen mogen worden gebouwd. Blijkbaar mogen in dit deel van Stadshagen alleen maar grote, dure villa’s worden gebouwd en rijke mensen wonen. Dit leidt tot meer tweedeling in de samenleving”, stelt raadslid Koster van de SP in een persbericht dat de partij vandaag stuurde. De SP wil dat het college van Burgemeester en Wethouders een standpunt in deze zaak inneemt.

Nijpend tekort aan sociale huur
“Uit onderzoek van de SP bleek eerder al dat er een groot tekort is aan betaalbare huurwoningen. De afgelopen jaren werden er vooral dure en middeldure koopwoningen gebouwd, terwijl de wachtlijst voor sociale huurwoningen alsmaar bleef stijgen”, schrijft Koster van de SP. Stadshagen Totaal liet StadshagenNieuws zaterdag weten niet tegen sociale huur in de wijk te zijn, maar wel bij het Twistvlietpad. Bestuurslid Michael Amsman in een reactie: “De entree van een wijk verdient architectuur met meer kwaliteit.”

 

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

4 reacties op 'SP woedend op wijkstichting Stadshagen Totaal' »

 • Blauwvinger schreef:

  Prima reactie van de SPik snap totaal zo,n houding niet van zo,n omhooggevallen cluppie niet. Als men nu bouwt naar vraag zijn juist de goedkope huurwoningen aan de beurt.

 • Stadshagenaar schreef:

  Namens wie spreekt Stadshagen Totaal?, niet namens mij als Stadshagenaar! Het is vast géén democratisch gekozen clubje! Krijgen ze ook subsidie van de gemeente? zo ja deze dan gelijk intrekken!

 • dick schreef:

  @ Stadshagenaar, het is een stichting dus zonder leden. Zie weinig bezwaren tegen een wijkvereniging. Democratisch gekozen, met inspraak en met contributie etc. Daar is echter niet voor gekozen.

 • Nick schreef:

  Positief is in ieder geval dat er over gesproken wordt. Het is aanhangig gemaakt en het wordt politiek opgepakt. Althans, dat is de verdere verwachting. Heerlijk ook dat we de mogelijkheid hebben ons vrij te uiten. En dat is precies wat de wijkstichting in mijn ogen ook gedaan heeft. Overigens is het niet aan de wijkstichting te bepalen wat waar komt, dat weten zij ook donders goed. Wel is het voor de toekomst een overweging waard dit soort zaken in de wijk onder de aandacht te brengen/te polsen d.m.v. bijvoorbeeld een enquête. Uiteindelijk vertegenwoordigen zij wel de wijk.
  Ik ben er echter van overtuigd dat het wijkbestuur alle goede bedoelingen voor ogen heeft met deze brief. Laten we wel zijn, slechts door het afhaken van Bouwfonds kwamen de sociale huurwoningen (weer)in beeld. Plannen zijn reeds jaren geleden gemaakt. In die hoedanigheid had de SP in een veel eerder stadium het college onder vuur kunnen en moeten nemen in plaats van nu gal te spugen richting een ‘walgelijk’ standpunt van de wijkstichting. Wellicht is het een optie dat Openbaar Belang, Dura Vermeer en de gemeente Zwolle met elkaar om tafel gaan. Het moet toch mogelijk zijn sociaal en architectonisch verantwoord te bouwen zodat een ieder tevreden gesteld kan worden?

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!