SP woedend op wijkstichting Stadshagen Totaal

zondag 7 oktober 2012 4 reacties

Grondwerkzaamheden in 2009 op het gewraakte stuk bij de Twistvlietbrug

Wijkstichting Stadshagen Totaal heeft zich de woede van de Zwolse SP op de hals gehaald naar aanleiding van de brief die ze eerder deze week naar Openbaar Belang stuurden. Daarin zegt de wijkstichting teleurgesteld te zijn dat de plannen voor de poort van Stadshagen bij de Twistvlietbrug van tafel zijn en dat het op die plek liever geen sociale huurwoningen van Openbaar Belang ziet. De SP reageert fel. “Walgelijk standpunt van wijkbestuur dat in Stadshagen geen sociale huurwoningen passen vanwege onfraaie architectuur”, aldus Tjitske Siderius op Twitter.

Tweedeling samenleving
“De SP is zeer teleurgesteld over de brief van Wijkbestuur Stadshagen Totaal waarin staat dat er geen sociale huurwoningen in de Poort van Stadshagen mogen worden gebouwd. Blijkbaar mogen in dit deel van Stadshagen alleen maar grote, dure villa’s worden gebouwd en rijke mensen wonen. Dit leidt tot meer tweedeling in de samenleving”, stelt raadslid Koster van de SP in een persbericht dat de partij vandaag stuurde. De SP wil dat het college van Burgemeester en Wethouders een standpunt in deze zaak inneemt.

Nijpend tekort aan sociale huur
“Uit onderzoek van de SP bleek eerder al dat er een groot tekort is aan betaalbare huurwoningen. De afgelopen jaren werden er vooral dure en middeldure koopwoningen gebouwd, terwijl de wachtlijst voor sociale huurwoningen alsmaar bleef stijgen”, schrijft Koster van de SP. Stadshagen Totaal liet StadshagenNieuws zaterdag weten niet tegen sociale huur in de wijk te zijn, maar wel bij het Twistvlietpad. Bestuurslid Michael Amsman in een reactie: “De entree van een wijk verdient architectuur met meer kwaliteit.”

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!