Wijkstichting verbaasd over ophef brief

maandag 8 oktober 2012 4 reacties

Wijkstichting Stadshagen Totaal zegt verbaasd te zijn over de ontstane ophef over de brief die ze naar Openbaar Belang stuurde. De harde kritiek van de SP en verontwaardigde reactie van Openbaar Belang doen volgens Stadshagen Totaal geen recht aan de brief die de wijkstichting stuurde, schrijft Erik Scholma in een reactie naar StadshagenNieuws. In de reactie stelt de wijkstichting dat sociale huur welkom is, maar dan in bijvoorbeeld Breecamp-Oost of De Tippe. Stadshagen Totaal houdt vast aan het standpunt dat het niet alleen sociale huur bij de Twistvlietbrug wil.

Sociale huurwoningen
Wijkstichting Stadshagen Totaal kreeg een golf van kritiek nadat het een brief naar Openbaar Belang stuurde waarin het aandringt op het niet bouwen van sociale huurwoningen op het terrein bij de Twistvlietbrug. Die kans krijgt Openbaar Belang, omdat Bouwfonds door de economische crisis een oorspronkelijk plan met flatgebouwen en woningen aan het water schrapte. De wijkstichting stelt dat sociale huurwoningen gezien de kleinere budgetten van de corporaties geen hoogstaande architectuur uitstralen.

Openbaar Belang liet daarop in dagblad De Stentor weten verbolgen te zijn over brief van de wijkstichting. “Deze brief straalt uit of bewoners van sociale huurwoningen minderwaardig zijn. En dat wij voor hen minderwaardige woningen bouwen. Dat trapt mij op de ziel”, aldus Gerke Brouwer van Openbaar Belang. Ook de SP liet zich horen naar aanleiding van de brief van de wijkstichting.  “Walgelijk standpunt van wijkbestuur dat in Stadshagen geen sociale huurwoningen passen vanwege onfraaie architectuur”, aldus Tjitske Siderius.

Reactie wijkstichting
Iedereen in Stadshagen is welkom en als er behoefte is aan goedkope huurhuizen moeten die gebouwd worden. Maar op dat kleine stukje land bij de Twistvlietbrug ziet Stadshagen Totaal  liever nieuwbouw verschijnen met onderscheidende architectuur, wat in de aanvankelijke plannen ook de bedoeling was. “Omdat bij sociale huurhuizen met kleine budgetten moet worden gewerkt kan nu eenmaal niet de architectuur worden bereikt die aanvankelijk door de gemeente werd nagestreefd. Louter daarom vroeg de wijkvereniging om in het kleine stukje land bij de Twistvlietbrug geen sociale woningbouw te plegen, naast wat al door Openbaar Belang is neergezet. Er zijn genoeg andere plekken in de wijk (De Tippe, Breecamp-oost) waar alle ruimte is voor goedkope huurhuizen.”

Gerelateerde artikelen
Wijkstichting tegen sociale bouw Twistvlietbrug
SP woedend op wijkstichting Stadshagen Totaal
Wanneer verrijst het nieuwe Frankhuis?
Bouw van het nieuwe Frankhuis gestart

 

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

4 reacties op 'Wijkstichting verbaasd over ophef brief' »

 • Blauwvinger schreef:

  Ik heb zo,n donkerbruin vermoeden dat die Erik Scholma daar woont :)

  Hij sluit bijvoorbaat alles uit zonder eerst te gesproken heeft met opdrachtgevers etc.

  Wie weet kan Openbaar Belang daar wel heel iets fraais neerzetten maar ik weet als wat de crux van het verhaal is gaat hem niet om de uitstraling meneertje Scholma is altijd tegen sociale huurwoningen zeker in zijn buurt :)

  Ik hoop echt dat heer Brouwer een snel de mond spoelt van van deze onbenul die zo hele groepen wegzet en nog met smart zitten te wachten op een betaalbare woning.

 • Gerben schreef:

  Ik ben erg blij dat in dit stukje mooie zwolle geen grote flatgebouwen meer komen (als ze dit plan maar niet meer nieuw leven in blazen). Is de crisis toch ergens goed voor geweest. Ik denk dat stadshagen totaal bang is voor het bouwen van eenheidsworst vanuit de woningbouwcooperaties, neem nou de huidige nieuwe woningen aan de twistvlietbrug en breecamp-oost, dat ziet er toch niet uit. Het zou zonde zijn om ook dit stukje “stadshagen” architectureel te grabbel te gooien in verband met kosten. Of te wel laten we bij de ontwikkeling geen doelgroepen uitsluiten, maar kijken naar het landschap en de historie en hoe met respect hiervoor kijken wat gebouwd kan worden en voor wie.

 • Blauwvinger schreef:

  Kom nou toch @Gerben,

  Kijk nu naar strandhuis wat er gaat komen kan een echte eyecatcher worden en wat willen ze een met de natuur zijn ???

 • Peter schreef:

  weet u wat ook een leuke uitstraling is voor de wijk ? dat er zo veel woningen te koop staan , ja van mensen die er krap 2 jaar wonen , en hoezo een eigen huis !! niks eigen huis een kont met schuld ..kom nou toch gedwongen om je uit de naad te werken voor een huis in een finexwijk , stadshagen staat nr.1 voor huiselijk geweld en jeugdoverlast , ik lach jullie kansarme kale kak echt uit omdat ik gelukkig in een positie zit dat ik mij niet hoef te verlagen om in legoland/ satdhagen te moeten wonen ..

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!