Duizenden lopers van start bij StadshagenRun

donderdag 18 oktober 2012 1 reactie

Stadshagen staat komende zaterdag in het teken van de StadshagenRun. De hardloopwedstrijd wordt inmiddels alweer voor de vijfde keer georganiseerd. Er worden ruim 2000 hardlopers verwacht, die een afstand van 1, 5 of 10 kilometer zullen afleggen door de wijk. De loop die in 2008 begon als kleine wedstrijd, is in vijf jaar uitgegroeid tot een serieus evenement met duizenden lopers en ruim honderd vrijwilligers.

KidsRun

Vanaf 10.00 uur wordt het startschot gegeven voor de KidsRun. Kinderen van 6-12 jaar starten in verschillende leeftijdscategorieën en leggen een afstand af van 1km rondom het Twistvlietpark. Voor het eerst wordt dit jaar ook bij de KidsRun gebruik gemaakt van een chip, zodat de tijd van iedere deelnemer individueel geregistreerd wordt.

5 en 10 kilometer

Om 11.15 uur starten de ruim 750 deelnemers aan hun 5 kilometer. Om 12.15 uur klinkt het startschot voor de populairste afstand, de 10 kilometer. Met ruim 950 lopers gaat het maximum aantal deelnemers van start.

Start en finish zijn nabij het Cultuurhuis. De route loopt verder over het Twistvlietpad en de Hasselterdijk, die wordt gevolgd tot voorbij de Mastenbroekerbrug. Vanaf daar terug de wijk in via de Pottenbakkerstraat, Marskramerstraat, Tolgaarderstraat en verder langs het Twistvlietpark terug richting de finish bij het Cultuurhuis. Hier is 5km afgelegd, voor de 10km wordt de route tweemaal gelopen.

Prijzen

Naast de individuele afstanden van 1, 5 en 10 kilometer zijn er ook prijzen te behalen voor de sportiefste school en de sportiefste straat in Stadshagen. Bovendien wordt het lustrum van de wedstrijd gevierd met een extra attentie voor de lopers die aan alle vijf edities hebben deelgenomen.

Zie ook:
Zonnige Stadshagenrun 2011 (fotoreportage)
Inschrijving Stadshagenrun loopt snel vol
Ruim 2000 lopers van start bij Stadshagenrun

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!