Politie damt overlast in op Boulevard Twistvlietpark

maandag 2 augustus 2010

boulevard3

Wie vanaf 1 september met de fiets of bromfiets over de boulevard van het Twistvlietpark rijdt, krijgt een fikse prent voorgeschoteld van 20 tot 40 euro. De bemiddeling tussen bewoners rondom het Twistvlietpark en de jeugdige gebruikers van de boulevard lijkt zijn vruchten af te werpen. Er is besloten dat de boulevard van het Twistvlietpark vanaf het Cultuurhuis naar de Zwaardvegerstraat bromfiets- en fietsvrij te maken om de overlast te beperken. De Gemeente Zwolle heeft daarom eind juli de borden “voetpad” geplaatst aan de ingangen van de boulevard.

Om mensen bewust te maken van deze nieuwe wetgeving zal de politie in de maand augustus waarschuwingscontroles uitvoeren. Vanaf 1 september 2010 zal er repressief worden opgetreden. Dit kan voor een fietser een boete van 20 euro betekenen en voor een bromfietser een boete van 40 euro.

Echter, na een korte observatie van de situatie wordt al snel duidelijk dat het wel erg uitnodigingend is om als fietser of bromfietser gebruik te maken van de boulevard. Dit wordt daarom nog steeds veelvuldig gedaan, ondanks het plaatsen van het “voetpad” bord.

boulevard1boulevard2

.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!