Fietsoverkapping bij winkelcentrum geplaatst

woensdag 24 oktober 2012 9 reacties

De trouwe fietser bij het winkelcentrum zag de bui al hangen bij het naderen van de herfst. Fietsen naar het winkelcentrum door weer en wind is al geen pretje, laat staan het stallen van het ijzeren ros op het winderige en kale parkeerterrein aan de Belvederelaan. Voor deze doorgewinterde fietser staat er sinds woensdag een overkapping boven een deel van de fietsenrekken. Droog parkeren of schuilen als troost na een natte rit.

Ook al begeeft een groot deel van de winkelbezoeker zich met de auto naar het gratis parkeerterrein, toch komen ook fietsers in aardige getale op het winkelcentrum af. Doorgaans om de fiets pal voor de winkel zelf te parkeren, hetgeen bij sommige delen van het winkelcentrum tot zeer nauwe passages leidt. Desondanks wordt het parkeren buiten het winkelcentrum wellicht iets aantrekkelijker door de overkapping. Al was het alleen al om even te schuilen voor het slechte weer.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

9 reacties op 'Fietsoverkapping bij winkelcentrum geplaatst' »

 • Spotter schreef:

  Gewoon verbieden nu de fietsen in het winkelcentrum…

 • Ben Thuis schreef:

  Ik ben het helemaal met Spotter eens!

 • Herman schreef:

  en dan vooral kei hard verbod bij de AH

 • hans schreef:

  Waarom geen overkapping voor alle fietsen en wanneer worden de fietsen nu voor de winkels weg gehaald. Invaliden kunnen sommige winkels helemaal niet in komen. Maak deze winkelpassage vrij van fietsen.

 • SPZ schreef:

  Vind het een nette overkapping. Weet iemand of de rest van de fietsenstalling ook overkapt wordt, of blijft het bij het deel wat nu van een dakje voorzien is?

  En inderdaad, fietsen bij de C1000 en vooral bij de AH: weghalen! wat mij betreft. Het is bij de AH voor al niet erg breed, en met die fietsen wordt het er bepaald niet beter op.

 • Marcel schreef:

  Waarom moeten die fietsen bij de AH weg? Staan me helemaal niet in de weg. Ik zet hem daar zelf ook regelmatig neer als ik met 2 kinderen op één fiets boodschappen doe.

 • SPZ schreef:

  Loop er eens langs met een kinderwagen, I rest my case ;-)

  Maar waarom niet de fiets aan 1 van de uiteinden van de Wade achterlaten en vanaf daar naar de AH lopen?
  Per slot van rekening is daar alle ruimte om de fiets te stallen, naast de AH vind ik het erg krap (wat nu een persoonlijke opvatting blijkt te zijn).

 • Jan Willem schreef:

  kunnen er geen rekken komen voor de supermarkten en ander winkels. als ik boodschappen doe (niet met de auto) wil ik de tassen vol kunnen laden bij de supermarkt.
  lijkt me beter om de boodschappen met de fiets te kunnen blijven doen dan nog meer auto verkeer te stimuleren.

 • noemi schreef:

  Ik vind dit echt GELDVERSPILLING….Gewoon even je zadel droogvegen met de mouw van je jas…wat een onzin om een fiets onder een afdakje te zetten.
  Het waait ook nog weleens dus fiets alsnog nat. Geld had vele malen beter besteed kunnen worden!!!!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!