Lezer: loop Sint Maarten op elf november

zondag 4 november 2012 16 reacties
Lezer: loop Sint Maarten op elf november

Na veel vragen over op welke datum Sint Maarten dit jaar gelopen wordt en het ontbreken van een georganiseerde Sint Maartentocht door de Wijkstichting hebben wij als redactie de thermometer in ons lezerspubliek gestoken. En u bent duidelijk in wanneer de kinderen langs de deuren in Stadshagen mogen lopen: zondag 11 november.  Liefst 62 procent, een meerderheid, zegt dat zondag 11 november de aangewezen dag is. Eenderde vindt zaterdag een beter alternatief. 

Eenderde heeft liever zaterdag
De onduidelijkheid rond het wel of niet in Stadshagen kunnen lopen op zondag in verband met de zondagsrust hield veel lezers bezig. Toch heeft het overgrote deel (208 stemmers, 62 procent) van het lezerspubliek deze lezer gerustgesteld. Aan de peiling deden in totaal 338 mensen mee. Een significant deel, een derde van de lezers (a 104 stemmen), kiest voor het houden van Sint Maarten op zaterdag 10 november. Slechts zeven procent opteert voor de maandag als alternatief voor Sint Maarten.

Geliefd feest
Sint Maarten is in Stadshagen een geliefd feest. Vanwege het bijzonder kinderrijke gehalte van Stadshagen (door een Zwolse wethouder recent één van de meest vruchtbaarste wijken van NL genoemd) zijn er tijdens de Sint Maarten-avond vele lichtjes op straat te vinden. Naar verwachting zal het op zondag elf november zoals elk Sint Maartenfeest bij goed weer een mooi spektakel opleveren in de straten van Zwolle.

Stadshagen mag Sint Maarten lopen op:

  • Zondag 11 november (62%, 208 stemmen)
  • Zaterdag 10 november (31%, 104 stemmen)
  • Maandag 12 november (8%, 26 stemmen)

Aantal stemmen: 338

Laden ... Laden ...

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!