Lezer: loop Sint Maarten op elf november

zondag 4 november 2012 16 reacties
Lezer: loop Sint Maarten op elf november

Na veel vragen over op welke datum Sint Maarten dit jaar gelopen wordt en het ontbreken van een georganiseerde Sint Maartentocht door de Wijkstichting hebben wij als redactie de thermometer in ons lezerspubliek gestoken. En u bent duidelijk in wanneer de kinderen langs de deuren in Stadshagen mogen lopen: zondag 11 november.  Liefst 62 procent, een meerderheid, zegt dat zondag 11 november de aangewezen dag is. Eenderde vindt zaterdag een beter alternatief. 

Eenderde heeft liever zaterdag
De onduidelijkheid rond het wel of niet in Stadshagen kunnen lopen op zondag in verband met de zondagsrust hield veel lezers bezig. Toch heeft het overgrote deel (208 stemmers, 62 procent) van het lezerspubliek deze lezer gerustgesteld. Aan de peiling deden in totaal 338 mensen mee. Een significant deel, een derde van de lezers (a 104 stemmen), kiest voor het houden van Sint Maarten op zaterdag 10 november. Slechts zeven procent opteert voor de maandag als alternatief voor Sint Maarten.

Geliefd feest
Sint Maarten is in Stadshagen een geliefd feest. Vanwege het bijzonder kinderrijke gehalte van Stadshagen (door een Zwolse wethouder recent één van de meest vruchtbaarste wijken van NL genoemd) zijn er tijdens de Sint Maarten-avond vele lichtjes op straat te vinden. Naar verwachting zal het op zondag elf november zoals elk Sint Maartenfeest bij goed weer een mooi spektakel opleveren in de straten van Zwolle.

Stadshagen mag Sint Maarten lopen op:

 • Zondag 11 november (62%, 208 stemmen)
 • Zaterdag 10 november (31%, 104 stemmen)
 • Maandag 12 november (8%, 26 stemmen)

Aantal stemmen: 338

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

16 reacties op 'Lezer: loop Sint Maarten op elf november' »

 • Bart schreef:

  “U bent duidelijk: 62%”. Dat vind ik niet duidelijk. 90% is duidelijk. 62% is een meerderheid. En doen wat de meerderheid kiest is soms minder prettig voor de minderheid. Kijk maar naar Rutte 2.
  Ik denk dat de kinderen meer gebaat zijn bij een keuze die niet ter discussie staat dan bij het geneuzel dat er nu is. Wat als straks 40% op zaterdag gaat lopen? Gaan we die dan met eieren bekogelen?

 • triest schreef:

  Tja zullen we de verkiezingen dan ook maar overdoen net zolang er 90% gekozen word omdat jij het niet duidelijk vind Bart.

  Gaan de kinderen dan maar zingen ,”10 november is de dag ….”of “12 november is de dag …. ” zie je het voor je nou ik niet.

  Jaren geleden voor de digitale evolutie van het internet, sms , msn , tweet en het idiote facebook was er geen discussie of we toch misschien sint maarten maar moesten lopen op de 10e of de 12e nov. omdat 11 november op een zondag viel.
  Nu kan idereen zich verschuilen achter een scherpje en lekker anoniem zijn gal spugen. Al was de uitkomst hier op de stadshagen site 10% op 11 nov geweest dan nog zouden mijn kinderen gewoon de 11e langs de deuren gaan.

  Spaar uw eieren voor Bart die komt de 10e langs.

 • Bart schreef:

  Grappig, triest trekt de conclusie dat ik op 10 november wil lopen. En onverdraagzaam als hij is, geeft hij aan dat het ongewenst als mensen anders denken dan hij/zij.
  Ik wil graag dat de kinderen massaal Sint Maarten kunnen vieren zonder de ruzies van ouders en de eieren van zure types als triest. En bij een 60-40 verhouding is dat lasti op te lossen.

 • frank schreef:

  Gelukkig Bart, zijn er ook mensen die eigen keuzes durven te maken en zich niet afhankelijk voelen van een (overduidelijke) peiling.

 • Sanne schreef:

  Waarom peilen we eigenlijk dit soort dingen , de 11e is toch gewoon de 11e , gaan we oud en nieuw ook peilen als deze op een zondag valt. Als een meerderheid stemt op een zondag dan moet de rest niet raar opkijken dat er op zaterdag en maandag niks te halen valt. Mensen gaan vast niet voor 3 dagen snoep in huis halen en in de deur opening luisteren.

  Als er gestemt wordt dan zal het nooit naar ieders zin zijn zeker niet als je je thuis voelt bij de minderheid maar 62% tov de 31% is wel degelijk een meerderheid er zijn altijd uitzonderlingen die daar niet aan toe willen geven omdat ze bij de 31% of 7% zaten.

 • Bart schreef:

  Het gaat me niet om de dag waarop we in 2012 sint Maarten vieren. Het gaat mij om hoe we de discussie voeren.
  Overigens is het tot nu toe altijd verschoven naar de zaterdag, in de plaatsen waar ik woonde. Dus ook in 2007 in Stadshagen. Er *werd* dus gewoon ’10 november is de dag’ enzo gezongen. Daar was toen niets raars aan. Dat je Oud en Nieuw niet gaat veranderen lijkt me ook logisch. Maar met Sint Maarten moeten er kinderen aanbellen en moeten er volwassenen open doen. je hebt dus met elkaar te maken. Je kunt niet je eigen gang gaan: dan moet je alleen bij je eigen moeder aanbellen.
  Het is nu te laat om op 1 lijn te komen, denk ik. Maar bedenk: het feit dat er een meerderheid is voor een mening betekent niet dat het probleem is opgelost, zo van: nu moeten de anderen niet meer zeuren. Waar is afgesproken dat de winnaar bepaalt?

  En dat is jammer aan deze discussie. M.i. was dit een een slecht geregisseerde peiling.

 • Bezoeker schreef:

  Volgens mij gaat deze peiling niet om een winnaar of verliezer maar om duidelijkheid te scheppen. Dat zure Bart zich daar niet bij neer kan leggen is zijn probleem. De kinderen zijn bij ons op zaterdag, zondag en maandag van harte welkom.

 • Bart schreef:

  @bezoeker ik begrijp je reactie niet. Ik ben het met je eens, jij stapt niet in het dilemma dat ik zie ontstaan.
  Maakt mij dat zuur?

 • hagar schreef:

  Wat de uitslag ook mag zijn, hier staan de traktaties voor sint maarten op 11 november klaar.

 • Linda schreef:

  Ik vind dat iedere ouder zelf kan en mag bepalen of zijn kind op zaterdag of zondag Sint Maarten gaat lopen. Daarnaast mag een bewoner van een huis natuurlijk ook zelf bepalen of hij de deur open doet of niet op zondag. Wanneer een bewoner dit niet doet of wanneer een ouder beslist dat zijn kind op zaterdag langs de deuren gaat, respecteer deze meningen dan gewoon!

  Bij mij gaat in ieder geval zaterdag en zondag de deur open voor het vrolijke gezang van al die kindjes!

 • Marcel schreef:

  Ik begrijp de poll en de discussie niet. Wat kan er tegen zijn om gewoon op de 11e Sint Maarten te lopen? Ik begrijp werkelijk niet op welke manier dit storend voor iemand kan zijn. En al helemaal niet voor iemand die Christen is, want Sint Maarten is een feestdag uit de Christelijke koker.

 • marloes schreef:

  de dag maakt mij niet uit, maar vind het wel jammer dat het zo onduidelijk is. Zo loopt assendorp op vrijdag, westenholte op zaterdag en stadshagen dus op zondag…. Jammer dat er niet voor een duidelijke lijn wordt gekozen.

 • stadshagenees schreef:

  @Marloes , er zijn ook vele culturen die Oud en Nieuw op andere data`s vieren. Ieder zijn meug laat ze maar en met een beetje geluk gaat de deur open en anders gewoon pech.

 • marloes schreef:

  @stadshagenees, hier gaat de deur open hoor! Alleen wat lastig uitleggen aan mn meisie van 3 als ze zaterdag lopen, dat zij pas morgen mag.Vind het een leuk feest, maar niet zo leuk om 2 x te lopen!!

 • laris schreef:

  ik weet echt niet meer wanneer ik gaan lopen moet weten jullie het

 • GeenIdee schreef:

  ik heb maar 4 groepjes zingers gehad, dus de rest kom vandaag..

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!