Arrestaties op woonwagenkampen Stadshagen

woensdag 14 november 2012
Arrestaties op woonwagenkampen Stadshagen

Foto: Twiter.com/LeonSiebert

Op woensdag 14 november hebben politie, openbaar ministerie en defensie gezamelijk invallen gedaan op zestien woonwagenkampen in Zwolle en omgeving, waaronder een aantal in Stadshagen. De gezamelijke actie is gericht tegen georganiseerde hennephandel. Daarbij zijn acht personen gearresteerd. Bij de invallen zijn niet alleen hennepplantage gevonden, maar zijn ook onder andere auto’s, scooters, contant geld, schilderijen, verdovende middelen (soft- en harddrugs), wapens, munitie en twee woonwagens in beslag genomen.

Gedurende de actie werden zestien locaties in Zwolle, Heerde, Raalte, Apeldoorn en Dalfsen bezocht. Daarbij werden, naast de acht aangehouden verdachten, ook zeven hennepkwekerijen aangetroffen. In deze kwekerijen stonden op dat moment ruim 700 planten en 1200 stekken. De planten, stekken en de apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Bij de kwekerijen werd de stroom illegaal aan het net onttrokken en was er sprake van een (brand)gevaarlijke situatie. Bij deze locaties werd de elektriciteit afgesloten. Daarnaast werden twaalf auto’s, zeven scooters, twee caravans, een autoambulance en een paardentrailer in beslag genomen. Tevens werd beslag gelegd op contant geld, verdovende middelen (hard- en softdrugs), wapens, munitie, schilderijen, flatscreens, meubilair, sieraden en twee woonwagens. Alle verdachten werden ingesloten op het bureau. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen, witwassen en het deelnemen aan een criminele organisatie.

Bij de actie werd ook defensie ingeschakeld. Defensie levert technische ondersteuning bij de doorzoekingen.

Foto: twitter.com/LeonSiebert

De mogelijkheid om te kunnen reageren op dit artikel is door de redactie uitgeschakeld.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!