Gras-Spriet-Piet opent dak OBS Het Festival

donderdag 29 november 2012
Gras-Spriet-Piet opent dak OBS Het Festival

De Zwarte Pieten van Sinterklaas hebben vrijdagmorgen wel een hele speciale taak. In het wijkdeel Breecamp-Oost wordt er hard gebouwd aan het nieuwe gebouw van OBS Het Festival. Het nieuwe gebouw krijgt een mos-sedumdak en aan Gras-Spriet-Piet de schone taak om te testen of dit nieuwe dak wel geschikt is voor het paard van Sinterklaas. Op vrijdagmorgen 30 november om 11.00 uur zal Gras-Spriet-Piet onder toeziend oog van alle kinderen, ouders, leerkrachten en belangstellenden zijn oordeel geven.

Presentatie nieuw dak
Het nieuwe gebouw van OBS Het Festival krijgt als eerste school van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio een mos-sedumdak. Vrijdag 30 november zal dit dak klaar zijn en om 11.00 uur gepresenteerd worden aan leerlingen, ouders en alle belangstellenden uit de wijk Stadshagen. Deze presentatie staat mede in het teken van Sinterklaas. Een speciale Gras-Priet-Piet zal namelijk testen hoe geschikt de begroeiing van het dak is als voer voor Amerigo, het paard van Sinterklaas! De verwachtingen zijn hoog gespannen en sommige Pieten maken zich ook wat zorgen. Het paard van Sinterklaas schijnt namelijk zo dol te zijn op plantjes zoals die op mos-sedum daken groeien dat er zelfs gevallen bekend zijn waarbij Amerigo het dak niet meer af te krijgen was, en de cadeautjes van sinterklaas veel te laat bezorgd werden!

Brede School ‘Het Festival’ (bron: www.bdg.nl)

Het nieuwe gebouw
Bij het ontwerp van de brede school Het Festival is van meet af aan het doel geweest een gebouw te ontwerpen dat de onderwijsvisie van de school maximaal zou ondersteunen en de samenwerking tussen de diverse partners zou versterken. Een ander belangrijk uitgangspunt is geweest een gebouw te realiseren voor de héle wijk, met een vriendelijke en uitnodigende uitstraling.
De gekozen materialen, zoals de gekleurde kaders en het warme metselwerk, in combinatie met de vormtaal, de kruisvormige plattegrond met afgeronde hoeken en het gebogen dak, zorgen voor die vriendelijke en frisse uitstraling. Door het gebogen dak met mos-sedum te laten begroeien wordt dit nog eens extra versterkt. Omdat het dak iets gebogen is, heeft men vanaf straatniveau ook goed zicht op dit groene dak en oogt het gebouw als het ware kleiner.

Daarom een mos-sedum dak!
De keus voor het mos-sedum heeft grote voordelen ten aanzien van duurzaamheid. Door het toepassen van een mos-sedum dak wordt de opwarming door de zon aanzienlijk beperkt. Ter vergelijking is de temperatuur van een bitumen dak in de zomer meestal rond de 70 graden, terwijl bij een mos-sedum dak de temperatuur rond de 32 graden zal liggen. Daarnaast heeft het mos-sedum grote voordelen voor de waterbuffering op het terrein (ca. 50-90 % van het water wordt door het mos-sedum opgenomen) en heeft het een zuiverende werking op de lucht.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!