Column: hondenpoep ergernis nummer 1

dinsdag 4 december 2012 25 reacties
Column: hondenpoep ergernis nummer 1

De voordeur open, wandelwagen in de gang zetten, jassen uit, schoenen uit… hè jasses. Poep aan de schoen. Waar is dat nou weer gebeurd? Het overkomt me met regelmaat. Niet bij mij maar wel bij mijn bijna kleuter. En met alle respect, maar ik word er zo langzamerhand schijtziek van. Om maar even in dezelfde taal te blijven. Hondenpoep. Volksergernis nummer 1! Pak een willekeurig klanttevredenheidsonderzoek van een willekeurige gemeente erbij en gegarandeerd dat hondenpoep in de top 10 van ergernissen staat. Zo niet op nummer 1.

Kijk, dat je een hond hebt, daar heb ik alle begrip voor. Het is je trouwe metgezel, je maat, je allerliefste viervoeter en ga zo maar door. Maar dat je dan niet in staat bent om de drollen van je allerliefste hondje op te ruimen als ie weer in het gras, of erger op de stoep heeft gepoept, dat gaat er bij mij echt niet in! En ga nou niet roepen dat je altijd alle poep van je beestje opruimt, want dat is niet zo. Mijn vaste looproute naar het winkelcentrum ligt bezaait met drollen. Het ligt zelfs op de trottoirbanden van de gezellige perkjes. Die trottoirbanden waar mijn zoontje zo graag overheen loopt, omdat hij bezig is om zijn evenwicht te oefenen. U voelt hem aankomen…

Het meest asociale vind ik nog dat er hondenbezitters zijn die hun hond laten poepen op het grasveldje in de buurt van een speeltuin. Die mensen hebben een plaat voor hun hoofd. Dat is niet denken om de medemens zeg maar. En het wordt helemaal erg als je constateert dat er zelfs hondenbezitters hun viervoeter laten poepen ín de speeltuin. Ik heb daar echt geen woorden voor. Hoe asociaal bén je dan? De poepluiers van mijn kind leg ik toch ook niet voor jouw voordeur?

Lieve hondenbezitters: ik vind het hartstikke leuk dat jullie genieten van je hond. Maar echt, ik zit niet op de poep van je hond te wachten. Ruim het op! Daar maak je Stadshagen een stuk leefbaarder door.

Linda Westerkamp
Inwoner van Stadshagen

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

25 reacties op 'Column: hondenpoep ergernis nummer 1' »

 • diny schreef:

  Ja het is inderdaad vervelend wanneer je in hondepoep stapt.
  Mensen laat je hond uit daar waar een ander geen last krijgt van jou hond die zijn behoefte kwijt moet.
  Bijvoorbeeld niet in het twistvliedpark, waar je de mensen met grote honden de poep niet ziet opruimen. juist zie je de mensen met een kleine hond dat wel doen. zowiezo zou u er eens om kunnen denken dat het twistvliedpark geen hondenuitlaatpark is.

 • H schreef:

  Bij ons voor is een groenstrook waar parkeerplaatsen naast liggen. Je stapt dus uit op de groenstrook. Als je ziet hoeveel mensen daar dagelijks hun hond uitlaten en werkelijk niemand die de drollen van zijn beestje daar niet gewoon laat liggen. Ook een enorme ergenis. De loslopende honden die hun behoefte doen bij de milligeplas. Lig je daar te genieten van het mooie weer terwijl een paar meter verder op een bolus wordt gelegd… Het is helaas een teken van deze tijd. Er wordt nauwelijks rekening gehouden met een ander. Klagen over het gebrek aan afvalbakken of uitlaat plaatsen… Jij neemt een hond, neem dan ook de verantwoordelijk om de overlast voor een ander te beperken! Wat mij betreft mag de hondenbelasting worden ingevoerd, kan met de opbrengst extra afvalbakken worden geplaatst en de naleving worden gecontroleerd.

 • Rik schreef:

  Hondenbezitters zijn verantwoordelijk voor hun hond. Daarom is het normaal dat zij de hondenpoep opruimen. Iedere hondenbezitter 1 x per maand door Stadshagen om hondepoep op te ruimen!

 • Marja schreef:

  En alle gebruikers van de McDonalds 1x per maand de stad door om alle restanten weg te ruimen. En alle mountainbikers het bos door om de waterflesjes op te rapen. En al die speeksel- en kauwgomspugers 1x per maand de stoepen laten schrobben.

  Ik ruim het keurig op, behalve daar waar het is toegestaan, dus ruige bermen en dergelijke. Wordt ook een beetje lastig namelijk door het hoge gras en dat is keuze van de gemeente. Ik erger me als hondenbezitter ook aan poep op de stoep of er net naast en speelvelden/tuintjes is onbeschoft. Dat is niet nodig als je honden opvoedt en je gewoon even meeloopt de berm in. Ik zou alleen wel willen dat er wat meer prullebakken komen, zodat ik die zooi niet half Stadshagen hoef rond te sjouwen. Of hondeneigenaren een pasje geven om overal de ondergrondse containers te kunnen openen.

 • Bibian schreef:

  hondenpoep aan de schoen van je kind…. nou nou wat een ergenis. Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik er zelf in gestaan heb maar ik lig er niet wakker van. Ik denk dan bij mezelf; had ik maar beter uit moeten kijken. En dat kan je je kind natuurlijk ook leren. Als ik me al ergens aan zou ergeren zou dat juist eerder loslopende kinderen zijn. Ik laat mijn hond uit in een berm in de buurt dat in de zomer maar zelden gemaaid wordt en ik geef het toe, ik laat het gewoon liggen. Maar ik vind eerlijk gezegd dat er voor honden voldoende speciale uitlaatroutes zouden moeten zijn waar gepoept mag worden en wat van het belastinggeld bijgehouden zou moeten worden. En kinderen ‘hoor’ je dan op speelveldjes te laten spelen, niet langs de weg.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!