Heeft Stadshagen een parkeerprobleem?

dinsdag 11 december 2012 21 reacties
Heeft Stadshagen een parkeerprobleem?

In de vinexwijk Stadshagen waarin bijna ieder huishouden over twee auto’s beschikt, worden deze voertuigen op steeds creatievere plaatsen geparkeerd in de wijk. Zo is het geen uitzondering dat auto’s buiten de bestaande parkeerplaatsen geparkeerd worden langs speelveldjes en op trottoirs. Iets wat voor veel ergernis kan zorgen bij omwonenden, maar ook de veiligheid in gevaar kan brengen. Spelende kinderen hebben minder overzicht op het verkeer of er is geen goede doorgang voor hulpdiensten op sommige wegen. De vraag rijst dan op: heeft Stadshagen een parkeerprobleem?

Veiligheid
In de verschillende wijkdelen van Stadshagen is goed zichtbaar dat automobilisten creatief op zoek gaan naar een parkeerplaats voor hun auto. De nieuwste wijk van Zwolle is ingericht met de meest actuele parkeernorm. Vooral bij plekken in de wijk met een concentratie van rijwoningen komt dit veel voor, omdat daar bewoners hun auto niet op eigen terrein kunnen parkeren.

Dubbel geparkeerde auto’s zorgen ervoor dat grote voertuigen van hulpdiensten geen doorgang hebben.

Het creatief parkeren kan op sommige plaatsen de veiligheid in gevaar brengen. Zo zorgt het parkeren rondom speelveldjes ervoor dat kinderen die willen oversteken geen goed zicht hebben op naderende auto’s. En zorgt het dubbelparkeren op een trottoir ervoor dat grote voertuigen van hulpdiensten bij nood geen doorgang kunnen hebben tot bepaalde stukken in de wijk.

Hoe ervaart u de parkeervoorzieningen in de wijk Stadshagen? Laat het ons weten op onze poll:

Heeft Stadshagen een parkeerprobleem?

  • Nee, waar ik woon is altijd plek (46%, 115 stemmen)
  • Nee, je kan alleen niet altijd voor de deur parkeren (29%, 72 stemmen)
  • Ja, ik kan mijn auto vaak moeilijk kwijt (25%, 64 stemmen)

Aantal stemmen: 251

Laden ... Laden ...

 

 

 

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

21 reacties op 'Heeft Stadshagen een parkeerprobleem?' »

  • Sietse schreef:

    Misschien is het een idee om bij rijtjes woningen ook een eigen parheer plaats te krijgen, net als bij appartementen. Dus gewoon witte lijnen te trekken en je huisummer in het vak. En dan voor mensen die 2 of meer auto,s hebben in de overige vakken te parkeren. Zo heeft dan iedereen zijn eigen plekkie.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!