Jeugdtuin Stadshagen schenkt 1000 zonnebloemen

donderdag 12 augustus 2010

zonnebloemactie3In de Jeugdtuin van Stadshagen worden deze week ruim 1000 zonnebloemen geoogst en door de kinderen geschonken aan het goede doel: een twintigtal zorg- en welzijnsorganisaties in de wijk Stadshagen. De kinderen van de jeugdtuin Stadshagen gaan op donderdag 12 augustus om 09.30 uur de eerste zonnebloemen uit hun tuin aanbieden aan enkele bewoners van de naastgelegen zorginstelling Het Zonnehuis in Stadshagen. 

Onder begeleiding van een tuinman van de Gemeente Zwolle en een aantal (volwassen) vrijwilligers tuinieren de kinderen vanaf april dit jaar twee keer per week na schooltijd in hun eigen stukje tuin. De kinderen van negen, tien of elf jaar, leren op deze manier in de Jeugdtuin zaaien, planten, onderhouden en oogsten van hun eigen groenten en bloemen. Het Jeugdtuinproject loopt ieder jaar vanaf april tot begin oktober. Naast de jeugdtuin van Stadshagen kent Zwolle ook jeugdtuinen in Holtebroek/ Aa-landen en Zwolle-Zuid.

De eerste overhandiging van de zonnebloemen aan enkele bewoners van Het Zonnehuis (aan de Nijenhuislaan 175) vindt plaats op donderdag 12 augustus 2010 om 09.30 uur. Meer informatie over de jeugdtuin Stadshagen vindt u op www.zwolle.nl/jeugdtuin

zonnebloemactie2

zonnebloemactie1

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!