C1000 Stadshagen mag in 2013 elke zondag open

zaterdag 22 december 2012 20 reacties
C1000 Stadshagen mag in 2013 elke zondag open

Vanaf 2013 kunnen inwoners van Stadshagen ook hun boodschappen op zondag doen. Vanaf dat jaar mogen er meer supermarkten in Zwolle hun deuren op zondag openen tussen 16.00 en 22.00 uur. Via een loting is duidelijk geworden welke supermarkt er in het stadsdeel Stadshagen/ Westenholte open mag op zondag. In dit stadsdeel ging de loting tussen C1000 Nagelmaeker, AH Stadshagen en C1000 Schokker (Westenholte). C1000 Nagelmaeker kwam als winnaar uit de bus voor het jaar 2013, zo meldt De Stentor. De drie supermarkten in het district rouleren ieder jaar met de zondagopening.

Tijdens de loting is niet alleen bepaald welke supermarkt er in het jaar 2013 op zondag open mag. In 2014 is het de beurt aan C1000 Schokker (Westenholte), in 2015 AH Stadshagen, in 2016 C1000 Nagelmaeker weer en in 2017 is C1000 Schokker weer aan de beurt. Tot en met het jaar 2017 is nu duidelijk waar je op zondag boodschappen kan doen.

Andere stadsdelen
Naast het stadsdeel Noord/ West, waar de wijken Stadshagen en Westeholte onder vallen, is er ook geloot voor stadsdeel Centrum (inclusief Assendorp, Diezerpoort en Kamperpoort), stadsdeel Noord/ Oost (AA-landen en Holtebroek) en Stadsdeel Zuid

Uitslag loting stadsdeel Centrum (inclusief Assendorp, Diezerpoort en Kamperpoort):
In 2013 AH Diezerpoort en Lidl Diezerpoort, 2014 C1000 Kerssies en Boni, in 2015 Aldi Willebrandlaan en Coòp, in 2016 Jumbo Assendorp en Jumbo Veemarkt en in 2017 weer AH Diezerpoort en Lidl Diezerpoort.

Uitslag stadsdeel Noord/Oost:
In 2013 C1000 Holtebroek, 2014 Jumbo Aa-landen, in 2015 Aldi Rijnlaan, in 2016 Lidl Aa-landen en in 2017 Günes in Holtenbroek.

Uitslag stadsdeel Zuid:
In 2013 C1000 Beijer, 2014 C1000 Mulder, in 2015 AH Zuid, in 2016 Lidl Zuid en in 2017 tot slot C1000 Beijer weer.

Wat vindt u van de zondagsopening van de supermarkt? Laat het ons weten op onderstaande peiling:

De supermarkt is in 2013 op zondag open

 • Geweldig (62%, 139 stemmen)
 • Liever zondagsrust (29%, 64 stemmen)
 • Liever 1 keer per maand alle winkels open (9%, 21 stemmen)

Aantal stemmen: 224

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

20 reacties op 'C1000 Stadshagen mag in 2013 elke zondag open' »

 • gansje69 schreef:

  open van 16 tot 22 uur? wat zijn dat rare tijden dan…

 • Jean schreef:

  Gelukkig, he he wat heeft dat lang geduurd. Kabinet pakt zondagsrust gelukkig ook aan. Zal Zwolle dan toch nog een moderne stad van deze huidige en moderne tijd worden?. Waarom de winkels in het stadscentrum niet 1x in de maand op zondag open? We leven toch in een 24-uurs economie. Zondag open betekend een steun in de rug voor de kwakkelende economie!

 • Miekestoute schreef:

  Nergens voor nodig dat de winkels op zondag open gaan.De openingstijden zijn prima zoals ze nu zijn.Tijd genoeg om boodschappen te doen.Ook als je werkt!

 • erik jansen schreef:

  Een erg goede ontwikkeling, maar wel een beetje hollands: nu nog even moeilijk doen met verloting en zo en uiteindelijk mag over een paar jaar IEDERE supermarkt op zondag open en mogen ze zelf bepalen of ze dat willen en kunnen (en zo hoort het ook!). De ambulances rijden toch ook 24/7 en tanken kan je toch ook 24/7…………………Liever wat minder hypocrisie!

 • JJ schreef:

  Eindelijk, want er zijn genoeg mensen zoals ik die toch soms op zondag nog iets nodig zijn, en naar de spar gaan vind ik veel te ver (fietsen)

 • Malli schreef:

  Als het dan eindelijk toch goed gekeurd is (zondagopenstelling) laat dan iedere supermarkt open gaan, heb je tenminste nog wat concurrentie… en wat een rare openingstijd….ppfff…

 • Manon schreef:

  Super!!
  Per wanneer? :-)

 • marco schreef:

  maar vandaag waren ze dicht.
  dan maar patat eten.

 • Frans schreef:

  Eerst bij nagelmaer eweest, alles donker en potdicht. daarna aar holtenbroek gefietst. Op de deur van de c1000 in Holtenbroek hangt een papier: omdat de gemeente is vergeten om de vergunningen te publiceren is het nog niet mogelijk om de winkel op zondag te openen. Wij hopen dat dat wel kan vanaf halverwege februari. Toen toch maar naar de spar gefietst . . . .

 • chemay schreef:

  Vandaag 13 januari ook gesloten en waarom zijn jullie niet eens open?

 • Herman schreef:

  op de site van de c1000 staat ook gewoon dat deze gesloten moet zijn, dus bij het hoofdkantoor zijn ze er ook nog niet van op de hoogte.
  op zich ook niet slim om gewoon dom er van uit te gaan dat de winkel open is, de winkel MAG open, en ongetwijfeld dat het wel ergens aangekondigd word.

 • fam schreef:

  Wij vinden het super top dat zondag de winkel opengaat..geeft wat meerr rust..zaterdag is het niet normaal druk…..maar welke datum gaat de C1000 van stadshagen open? Grtz

 • fam schreef:

  Topp dat zondag de winkel opengaat..geeft wat meerr rust..zaterdag is het niet normaal druk…..maar welke datum gaat de C1000 van stadshagen open? Grtz

 • Eelco schreef:

  De vergunningen waren nog niet gepubliceerd door de gemeente (foutje), dat is inmiddels gedaan en dan gaan er nog een aantal weken overheen voordat de vergunning offiecieel is.

 • richard schreef:

  Hebben we er jaren voor gezorgd dat we op zondag vrij waren, moet alles in één keer open op zondag (en over een paar jaar weer mopperen dat we nooit eens een dag vrij hebben).
  Zijn er dan geen andere dagen meer dat we boodschappen kunnen doen? Hoe deden we dat eerder dan, geen avond opening en op zaterdag alles dicht om 5 uur.

 • Jeanine schreef:

  @Richard
  Ja vroeger, toen hadden we nog PTT en paard en wagen en alleen Nederland 1 en 2 om te kijken en géén PC, SmartPhone of Tablet, ja vroeger gezellig met de SRV man aan de deur, maar we leven nu Richard in 2013 en niet meer in vroeger. Gelukkig zijn de winkels nu op zondag open.

 • @ RICHARD schreef:

  VROEGER WERKTE MEN VAN 8 TOT 4
  en dan bij werkgever in de buurt,

  nu reizen de mensen vaak eerst half uur
  en pauze effe half uurtje broodje eten,
  moet bij de BAZEN in eigen tijd (vaak)
  en moeder: de MAMS worden ook al naar een baas
  aan het werk gezet

 • Peter schreef:

  De supers mogen nu een aantal weken op zondag open. Resultaat: tevreden inwoners, geen enkele wanklank gehoord de laatste tijd. De zeurpieten hebben nu wel weer iets anders gevonden om zich over op te enden.

 • Aalt schreef:

  Ik snap niet waarom de winkels nu ook al op zondag open moet!
  Mensen zijn gewoon te LUI om na te denken voor boodschappen om 1 dag vooruit te kunnen! En goed voor de economie is ook gelul want het winkel gedrag verschuift gewoon.

 • GJM schreef:

  @Aalt zou jij mischien even voor je zelf willen spreken? dan bedoel ik met je zinnetje LUI.. als ik zondag boodschappen wil doen dan doe ik dat en dat heeft niks met lui wezen te maken

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!