Namens StadshagenNieuws: mooie kerstdagen!

maandag 24 december 2012 1 reactie
Namens StadshagenNieuws: mooie kerstdagen!

Een witte kerst wordt het helaas niet en de economie is alleen maar verder in de put geraakt. Tot overmaat van ramp zijn de huizenprijzen gedaald en gaat de rem op de huizenbouw. Bovendien ergeren veel mensen zich aan ondergrondse containers en andermans gedrag. Hangjongeren, ouderen en omwonenden hebben jarenlang in onmin geleefd en er zijn veel klachten over hondenpoep. En er wordt veel te hard gereden. Wat een slecht nieuws.

Op zichzelf…
In ons contact met deze wijk en de lezers zien we een patroon terugkomen. We willen elkaar aanspreken op wat er belangrijk wordt gevonden, maar die discussie vaak veelal digitaal en anoniem gevoerd. En gaat het over bijvoorbeeld om hangjongeren, ouderen en omwonenden, dan durven de groepen elkaar niet aan te spreken. Ook niet als er een wijkavond wordt georganiseerd. Tot juist de jongeren uiteindelijk de ban braken en er eindelijk een gesprek van de grond kwam. Maar wat een moeite om elkaar echt aan te spreken en vooral te begrijpen.

…met elkaar
Een hand opsteken in het verkeer als dank dat een ander iemand voorlaat, hondenpoep opruimen als de hond op een voetpad poept en een oudere dame helpen die met een zware vuilniszak naar de ondergronde container torst. Dat zijn ook belangrijke zaken in een moeilijke economische tijd waar het aantal ’te koop’-borden als paddestoelen uit de grond schieten. Want deze wijk komt er straks wel weer uit en dan het liefst waar nieuwe bewoners maar al te graag zouden willen wonen: daar waar de buren elkaar wél kennen. Dat is de Zwolse Vinexwijk die wij allemaal willen.

Daarom juist tijdens deze kerstdagen namens de voltallige redactie van StadshagenNieuws een geweldig kerstfeest gewenst!

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!