Mogelijk meer wijkagenten Stadshagen

maandag 7 januari 2013 5 reacties
Mogelijk meer wijkagenten Stadshagen

De totstandkoming van de Nationale Politie kan voor Stadshagen grote voordelen opleveren. In de openingstoespraak van de korpschef van de nieuwe politieregio Oost werd duidelijk dat het aantal wijkagenten flink toeneemt. Zo moet er uiteindelijk één wijkagent op vijfduizend inwoners werken. In Stadshagen werken nu twee wijkagenten. Gezien het inwoneraantal van ruim twintigduizend inwoners moeten dat er in totaal dus vier worden.

Uitbreiding aantal agenten
Het aantal wijkagenten in het nieuwe regiokorps Oost wordt uitgebreid van 480 naar 630. “We zijn daar waar het nodig is, we blijven in de buurt.” In Stadshagen werken de wijkagenten met succes in de wijk. De lijnen met inwoners zijn kort en er word goed via de sociale media gecommuniceerd. Een uitbreiding van de capaciteit zou kunnen betekenen dat er meer zicht is op ontwikkelingen in de wijk.

Grote politieregio
Het regiokorps Oost is de grootste politieregio van Nederland, qua inwoneraantal en grootte. Bovendien heeft het met Zwolle, Hengelo, Enschede, Deventer, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen veel steden in het verzorgingsgebied. In totaal werken er zevenduizend agenten bij regio Oost.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!