Mogelijk meer wijkagenten Stadshagen

maandag 7 januari 2013 5 reacties
Mogelijk meer wijkagenten Stadshagen

De totstandkoming van de Nationale Politie kan voor Stadshagen grote voordelen opleveren. In de openingstoespraak van de korpschef van de nieuwe politieregio Oost werd duidelijk dat het aantal wijkagenten flink toeneemt. Zo moet er uiteindelijk één wijkagent op vijfduizend inwoners werken. In Stadshagen werken nu twee wijkagenten. Gezien het inwoneraantal van ruim twintigduizend inwoners moeten dat er in totaal dus vier worden.

Uitbreiding aantal agenten
Het aantal wijkagenten in het nieuwe regiokorps Oost wordt uitgebreid van 480 naar 630. “We zijn daar waar het nodig is, we blijven in de buurt.” In Stadshagen werken de wijkagenten met succes in de wijk. De lijnen met inwoners zijn kort en er word goed via de sociale media gecommuniceerd. Een uitbreiding van de capaciteit zou kunnen betekenen dat er meer zicht is op ontwikkelingen in de wijk.

Grote politieregio
Het regiokorps Oost is de grootste politieregio van Nederland, qua inwoneraantal en grootte. Bovendien heeft het met Zwolle, Hengelo, Enschede, Deventer, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen veel steden in het verzorgingsgebied. In totaal werken er zevenduizend agenten bij regio Oost.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

5 reacties op 'Mogelijk meer wijkagenten Stadshagen' »

 • Ben Thuis schreef:

  Goede zaak.

  Ik ben voorstander van meer blauw op straat.
  Criminele activiteiten en overlast dient in de kiem gesmoord te worden!

 • ta-tu-ta-tuut schreef:

  Hopelijk hoor je dan ook eens wat van de wijkagent(en).

  Ligt er hier een week geleden een stoffelijk overschot in de sloot (naast Dimence). Hoor zie of lees je er nergens wat van/over. ;-\

  Kortom: ik moet het dus nog maar zien.

 • Redactie Stadshagen Nieuws schreef:

  @ ta-tu

  Dat klopt, maar dat ging niet om een ongeluk of moord en in dat soort gevallen berichten zowel politie als media daar niet over. Dat is beleid uit respect voor de familie.

 • Sjon schreef:

  Top, ik ben altijd blij met meer blauw op straat.

  Nu hopen dat ze ook meer tijd hebben voor kleine zaken waar men zich aan ergert.
  Zoals:
  Geen fietsverlichting,
  Fietsen in het winkelcentrum,
  Buiten de vakken parkeren aan het eind van de werkerlaan ( bij winkelcentrum) daar staat men of op de laad los plek of naast de vakken aan het eind. Want je zou eens ver moeten lopen. Dat wij er langs moeten met een winkelkar of rolstoel intereseerd men klaarblijkelijk niet.
  Troep in het parkje terwijl de prullenbakken 2 meter verder staan.

 • ta-tu-ta-tuut schreef:

  @Redactie Stadshagen:

  Dat klopt en dat begrijp ik. Het is heel erg voor de nabestaanden, maar er zijn de afgelopen 3 jaar behoorlijk wat incidenten geweest met patiënten die midden in een woonwijk vol kleine kinderen “moeten” revalideren/integreren.

  Kinderen horen geen psychiatrische patiënten tegen te komen op straat die ontsnapt zijn en al helemaal geen patiënten die zelfmoord hebben gepleegd.

  Van de politie hoor je als buurt niets.
  Van Dimence hoor je al helemaal niets.
  Het gaat allemaal de doofpot in en als ze het maar lang en vaak genoeg roepen, geloven ze zichzelf ook nog.

  Ik wijk wel wat af van het oorspronkelijke onderwerp, maar dit is misschien wel iets waar meer aandacht aan besteed zou kunnen worden.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!