Zwolle: meer natuurspeelplaatsen in Stadshagen

dinsdag 10 augustus 2010

De gemeente Zwolle wil meer natuurspeelplaatsen in de Hanzestad realiseren. Daarbij is ook gekeken naar de speelplaatsen in Stadshagen, waarvan enkele al op de tekentafel liggen om groen te worden ingevuld. Het idee om natuurspeelplaatsen in te vullen werd eind 2009 door de gemeenteraad overgenomen en lijkt nu beleid te gaan worden voor circa 40 bestaande speelplaatsen in Zwolle en nieuw in te richten speeltuinen in Stadshagen.

Inzet van de natuurspeelplaatsen is om kinderen al jong in aanraking te laten komen met de natuur. Volgens de gemeente Zwolle is uit onderzoek gebleken dat kinderen die al vroeg kennismaken met een natuurlijke omgeving op latere leeftijd meer waardering hebben voor de natuurlijke omgeving en meer aandacht hebben voor gezond eten. Bovendien zou bewegen in de natuur meer impuls geven aan het bewegingspel, het constructiespel en de fantasie van een kind.

Er zijn al vergevorderde plannen voor een natuurspeelplaats op het eiland in het Twistvlietpark en de plannen voor een natuurspeelplek in de Weteringzone in Stadshagen zijn nagenoeg klaar. De gemeente wil van de natuurspeelplaatsen beleid maken; dat wil zeggen dat alle nieuwe speelplaatsen op een natuurlijke wijze zullen worden ontwikkelt. Aan de nieuwe wijze van het inrichten van speelplaatsen hangt geen extra prijskaartje.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!