Vandalen vernielen speelgoedhok Veerezon

zondag 13 januari 2013 6 reacties
Vandalen vernielen speelgoedhok Veerezon

Vandalen hebben dit weekend een groot speelgoedhok naast basisschool de Veerezon aan de Oude Wetering compleet vernield. Een medewerkster van een naastgelegen pand zag de gigantische schade vanochtend toen ze met de auto voorbijreed. Het hok diende als opbergruimte voor fietsjes en ander buitenspeelgoed.

Eén van de fietsen is door de vandalen honderden meters verderop in de Oude Wetering gegooid. Op die plek bleken meer fietsen in het water te liggen. “Zo erg”, zei de verbouwereerde directrice bij de school. Ze begrijpt niet waarom mensen zo’n gigantische vernieling aanrichten.

Vandalen slaan vaker toe: schoolplein vol glas
Basisschool De Veerezon heeft vaker last gehad van vandalen. Omdat de school afgelegen aan de rand van Stadshagen ligt is er in het weekeinde weinig tot geen toezicht. Afgelopen jaar strooiden kwaadwillenden over het hele schoolplein glas. “Dat hebben we allemaal moeten opruimen voordat de kinderen naar buiten konden”. En dit weekende blijft de school ook niets bespaart. Het hok aan de zijkant van de school ligt volledig in elkaar en één van de fietsjes kon met moeite uit de Oude Wetering worden gevist, enkele honderden meters verderop. Waarschijnlijk gebruikt als vervoersmiddel voor de vandalen. Daar bleken nog drie andere fietsen te liggen, die gelijk met het kinderfietsje uit de sloot zijn gedregd.

vandalismeveerezon10

Speelgoed en fietsen liggen honderden meters verderop in de sloot.

Hoop op een oplossing
De directrice van De Veerezon heeft toevallig de komende week een gesprek met de wijkagent. “We hopen dat de politie vaker kan langskomen en dat er meer licht en mogelijk cameratoezicht bij deze school kan komen”. De politie die de schade kwam bekijken gaf aan nu weinig te kunnen doen voor de school. In het weekeinde rijden er drie wagens door de hele regio Zwolle en als het druk is, dan heeft een surveillance bij een afgelegen school logischerwijs geen prioriteit voor de politie. Het is voor de school te hopen dat er wél een oplossing komt, want met een schoolplein vol glas, een kapot speelgoedhok en een kinderfiets in de sloot mag je van het gezonde verstand van deze vandalen weinig verwachten.

Update: ook vernieling CSV ’28
De redactie ontving ook een bericht dat voetbalvereniging CSV ’28 zaterdagochtend de doelpalen uit de sloot moest vissen. Blijkbaar is er door de vandalen nog meer gemolesteerd dan alleen rond basisschool de Veerezon.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

6 reacties op 'Vandalen vernielen speelgoedhok Veerezon' »

 • hans schreef:

  Heb ik maar een woord voor: SCHANDALIG

 • Bezoeker schreef:

  Dit is toch niet acceptabel meer! Aanpakken nu!

 • Ben Thuis schreef:

  Zo triest dit….

  Ik hoop dat de verantwoordelijken snel opgespoord worden en voor de schade opdraaien!
  Daarnaast een dikke geldboete!!!
  Dat zal ze leren andermans eigendommen te beschadigen/vernielen.

 • Emmie schreef:

  Mensen denk eens even na . Nee even goed na. Voel je het. Wat als mensen iets van jou kapot
  waar je trots op bent of waar je zuinig op bent. Hoe voel jij je dan.Dit heeft niet te maken met stoer doen, maar met iets doen waar je niet bewust van bent. Tip leef je leven niet zo levenloos en breng begrip op en heb respect voor je medemensen en spullen van een ander.

 • ylassche schreef:

  Er zijn gereegelt jongeren onder de brug. Wat ik hoor in de buurt.Maar de jongeren hebben langzammerhand ook geen mentalityt meer.Tis soms net men oude wijk holtenbroek . Waar ik op groeide. Dus men thuis

 • ylassche schreef:

  maar de politie moet daar ook eens in de laate uurtjes gaan rijden of loopenhet pat .rigting de de veerezon

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!