Eerste krachtmeting CSV’28 draait uit op verlies

woensdag 11 augustus 2010 1 reactie

Na een vijftal trainingsavonden stond afgelopen dinsdagavond 10 augustus voor de selectie van CSV ’28 een eerste oefenwedstrijd op het programma als voorbereiding op het nieuwe seizoen. In deze eerste wedstrijd bracht trainer Arnie Pot, zowel voor als na de rust een team binnen de lijnen met diverse nieuwe gezichten. Hij startte met nieuwkomer Wibo van Dijk (ex-WZC) in het doel, Guy N’Gouan (ex Flevo Boys) als rechter verdediger en Gert-Wim van de Esker (ook ex-WZC) op de linker vleugel. Door Maurits Vermeulen.

Enthousiaste start
CSV ’28 begon enthousiast en stoorde de sv Zwolle vroeg bij de opbouw. Toch waren, bijvoorbeeld door een vrij slechte omschakeling bij CSV, de eerste kansen voor stadgenoot sv Zwolle toen na ruim 10 minuten spelen Maikel Kroes ongehinderd mocht schieten, maar zijn schot ging voorlangs het doel. Daarna volgde er een sterke periode voor CSV met een paar erg goede mogelijkheden. Een knap schot van Lauwand Suleiman werd verwerkt tot hoekschop, Thomas Wieringa raakt in kansrijke positie de bal maar half en de doorgebroken Gert-Wim van de Esker werd kundig van het scoren afgehouden door doelman Luc Jonker, die enkele jaren geleden nog het doel van CSV verdedigde. Na ruim 20 minuten kreeg sv Zwolle zijn eerste echte kans en die was ook direct raak (0-1). En toen een paar minuten later doelman van Dijk bij een voorzet van rechts volledig mistastte, was het voor Razi Kanseyo (ex-CSV) een koud kunstje om de tweede binnen te koppen (0-2). Vlak voor rust liet keeper van Dijk zien dat hij wel degelijk goed kan keepen, toen hij 2x voorkwam dat de sv Zwolle de score verder zou uitbouwen.

Na de rust, zoals gezegd weer een sterk gewijzigd elftal, met Ronald van Bekkum (CSV-2) onder de lat, John van Gelder (CSV-2) op rechts in de verdediging, Peter Bruintjes (CSV-5) centraal op het middenveld en Marino Limdoean (CSV-2) op de linker vleugel. Vooral Peter Bruintjes liet een erg goede indruk achter door spelmaker Razi Kanseyo van sv Zwolle min of meer aan banden te leggen. Ook voorkwam hij na een kwartier spelen dat sv Zwolle opnieuw zou scoren. De spelbeeld was in de tweede helft wat rommeliger met veel misverstanden over en weer. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg de sv Zwolle nog een paar mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer zodat de 0-2 ruststand ook eindstand werd.

Aanstaande zaterdag 14 augustus staat er om 14.30 uur weer een oefenwedstrijd tegen de CJV-ers op het programma. Meer informatie over CSV’28 vindt u op de website van de club.