Ontevredenheid over jeugdvoorziening en kinderopvang

woensdag 11 augustus 2010

De tevredenheid van inwoners in Stadshagen over de groenvoorziening en de kinderopvang en peuterspeelzalen is afgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente Zwolle naar de tevredenheid van de inwoners van de wijken in 2009. Ook opvallend is de nog altijd lage score van tevredenheid over jongerenvoorzieningen. Slechts 55% procent van de respondenten gaf aan tevreden te zijn met de voorzieningen, een lichte stijging ten opzichte van 2007.

Hoewel de tevredenheid van kinderopvang/peuterspeelzalen en de groenvoorziening nog relatief hoog ligt (83% en 73%), is de afname toch opmerkelijk. Op vrijwel alle andere vlakken nam de tevredenheid van de Stadshagenaar toe. Bekend in Stadshagen is dat ouders moeite hebben een passende kinderopvang te vinden door drukte en wachtlijsten. Mogelijk dat de afname van tevredenheid hier te merken is. Waar de ontevredenheid van de groenvoorziening vandaan komt is niet duidelijk.

In Stadshagen worden minder bekladdingen, vernielingen en woninginbraken ervaren dan in de rest van Zwolle. Uit de enquete zou bovendien blijken dat inwoners van de Vinex-wijk niet of nauwelijks lastig worden gevallen op straat. Toch zijn minder mensen ervan overtuigd dat de buurt er in het afgelopen jaar op vooruit is gegaan ten opzichte van 2007. Al met al kan gesteld worden dat de gemeente nog steeds een flinke inhaalslag te maken heeft bij de voorzieningen voor de jongeren en eventuele problemen rond kinderopvang en groenvoorziening scherp in de gaten moet houden.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!