Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelcentrum

dinsdag 15 januari 2013 1 reactie
Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelcentrum

Het winkelcentrum in Stadshagen krijgt binnenkort het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt. Het winkelcentrum voldoet inmiddels aan de voorwaarden om een eerste KVO-ster te krijgen. Het doel van het KVO keurmerk is ervoor te zorgen dat bedrijven zich in een veilige omgeving bevinden.

In gebieden die het certificaat hebben behaald, hebben ondernemers er alles aan gedaan om de omgeving veilig te maken en te houden. Het KVO-certificaat kan worden behaald als ondernemers, gemeente, politie en andere relevante partijen kunnen aantonen dat ze gezamenlijk effectieve en structurele maatregelen hebben getroffen om de veiligheid te waarborgen. Het KVO traject bevordert de veiligheid in Zwolse winkelgebieden.

Brandveiligheidscheck
In het kader van het KVO  heeft Brandweer Zwolle in november vorig jaar brandveiligheidschecks uitgevoerd bij zo’n 35 ondernemers in winkelcentrum Stadshagen. Daarbij is ondermeer gekeken naar vluchtroutes, blusmiddelen, stekkers en aanwezigheid van een ontruimingsplan. Het doel van de check is om eventuele aandachtspunten in relatie tot brandveiligheid in winkels bij de ondernemers inzichtelijk te maken. Geconstateerde aandachtspunten en een bijbehorend advies zijn door de brandweer teruggekoppeld aan de ondernemers.

Overlast
Naast de aandacht voor brandveiligheid is zijn de ondernemers in het winkelcentrum bezig met een gezamenlijke aanpak tegen winkelcriminaliteit. Op dit moment gaat de meeste aandacht uit naar de verlichting in en rondom het winkelcentrum, het voorkomen van overlast als gevolg van hangjongeren en het bevorderen dat fietsen in de daarvoor bestemde fietsenstallingen buiten de winkelstraat worden geplaatst en niet in de winkelstraat zelf.

In totaal zijn er voor het KVO vijf sterren te behalen, waarvan het winkelcentrum binnenkort dus de eerste krijgt uitgereikt. Extra sterren kan het winkelcentrum krijgen na een hercertificering; deze vindt tweejaarlijks plaatsvindt. Het is nog niet bekend wanneer de uitreiking van het KVO plaatsvindt.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

1 reactie op 'Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelcentrum' »

  • gansje69 schreef:

    voor de bestrating in en rondom het winkelcentrum krijgen ze toch geen ster voor?!! iemand die op krukken liep zou bijna ook nog zn heup breken omdat zn krukken weggleden in het parkeerdek doordat de vloer nat was van regen/auto’s en zelf heb ik ondervonden dat je niet met slippers in het winkelcentrum moet lopen want ook weer spekglad als het regent!!! zullen toch wel meer mensen gevallen zijn??

Magazine december 2017

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!