Schaatskoorts (foto’s)

woensdag 16 januari 2013
Schaatskoorts (foto’s)

Met de temperaturen onder nul zit bij de schaatsliefhebbers het schaatsen alweer in het hoofd. Helaas heeft de sneeuwval wat remming gebracht op de aangroei van ijs. De ijsvloer op de Zwolse ijsbaan van IJsvereniging WVF in Westenholte is bekleed met een dikke laag sneeuw. Dinsdagavond werd er bij een meting vier en een halve centimeter ijs gemeten, maar  ondanks strenge vorst kwam er afgelopen nacht geen centimeter bij.

Het bestuur heeft woensdag iedereen opgeroepen om te komen helpen met sneeuwschuiven, zodat het ijs de komende nacht wel kan aangroeien. Een groep van 35 personen ging ’s middags aan de slag om al het sneeuw van het ijs te schuiven.

 

Voordat de baan voor publiek geopend kan worden moet er minimaal een ijsvloer van zeven centimeter liggen. Dat die 7cm echt nodig is hebben drie vrijwilligers vanmiddag zelf ondervonden, ze haalden een nat pak toen ze door de zwakke ijsvloer zakten.

De ijsbaan van Westenholte is uitermate populair in Zwolle, omdat hij ruim is opgezet en ook de wijk Stadshagen op de ijsbaan is aangewezen.

Lees meer over:

| | | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!