IJsbaan Westenholte zondagmiddag open

zondag 20 januari 2013
IJsbaan Westenholte zondagmiddag open

IJsvereniging WVF uit Westenholte meldt zojuist via Twitter dat de ijsdikte de vereiste 7cm heeft bereikt. Dat betekent dat de ijsbaan zondagmiddag open gaat. Weliswaar alleen voor leden, maar de meeste schaatsfans in de buurt zijn waarschijnlijk wel lid. De baan is zondagmiddag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur.

 

Vanwege de ijsconditie stelt de ijsvereniging de baan in eerste instantie alleen voor leden open. Het is zondag niet mogelijk om alsnog lid te worden en zo de ijsbaan op te komen. Maandag wordt, afhankelijk van de ijsconditie, besloten of niet-leden al dan niet op de ijsbaan mogen en of mensen lid kunnen worden.

Sneeuw en tegenvallende vorst
Door sneeuw begin vorige week en tegenvallende vorst de afgelopen dagen heeft het openen van de ijsbaan langer geduurd dan gehoopt. Aan de oproep van de IJsvereniging om op woensdag en donderdag te komen sneeuwvegen, gaven tientallen schaatsfans gehoor. Daardoor kon de baan zo goed mogelijk sneeuwvrij worden gemaakt waarna het ijs beter kon groeien. De dagen daarna groeide de ijslaag langzaam aan, om op zondagochtend de vereiste 7 cm. te bereiken.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!