Moeilijk te verkopen woningen Werkeren naar sociale huur

woensdag 10 juni 2009

Wethouder Gerard van Dooremolen (rechts) overhandigde de 'bouwgrond' en directeur Patrick Jansen van Bouwfonds (links) de 'stenen' aan directeur Evert Leideman van deltaWonen. Foto: Deltawonen.nl

In Stadshagen zijn woensdag de eerste tien woningen bestemd voor sociale huur verkocht aan woningcorporatie DeltaWonen . Door de kredietcrisis lukt het projectontwikkelaars moeilijk om huizen in onder meer het project Werkeren te verkopen. Door afspraken tussen de gemeente Zwolle, projectontwikkelaars, banken en corporaties – de zogeheten ‘Zwolse Aanpak’ – worden de onverkochte huizen verkocht aan de corporaties voor sociale huur. Hierdoor komen woningen niet leeg te staan en krijgen projectontwikkelaars alsnog geld.

De Zwolse aanpak wordt niet door iedereen enthouasiast ontvangen. Op diverse fora van nieuwe bewoners in de wijk Werkeren wordt met zorg gekeken naar de  verhuur van de woningen. Zo is er vrees voor waardedaling van woningen en verpaupering van de buurt.

Toch is de gemeente Zwolle enthouasiast over de Zwolse Aanpak. De gemeentelijke bouwafspraken worden door het initiatief niet geschonden en dus kunnen er voldoende woningen in Stadshagen worden gebouwd. De bouw wordt vooral gezien als een motor voor de lokale economie. Hoeveel woningen er in totaal naar corporaties overgeheveld gaan worden is niet duidelijk.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!