C1000 nu écht op zondag open

maandag 4 februari 2013 14 reacties
C1000 nu écht op zondag open

Het zou al vanaf de start van dit jaar gebeuren, maar de opening van de C1000 in Stadshagen op de zondag is sinds zondag 3 februari een feit. De rest van dit jaar is de supermarkt elke zondag tussen 16:00 en 20:00 uur geopend. Het ontbreken van vergunningen stond een vroegere opening van de supermarkten in de weg. Daardoor stonden veel mensen in de voorgaande weken voor een dichte deur. Nu  de vergunningen alsnog door de gemeente in orde zijn gemaakt kunnen de deuren van de supermarkten open.

Stadshagen in 2013 en 2015 op zondag naar supermarkt
Stadshagen mag dit jaar samen met enkele andere supermarkten in Zwolle aftrappen met openingstijden op zondag. C1000 Nagelmaeker kwam gunstig uit de loting voor 2013. In 2014 moet de shopper op zondag uitwijken naar Westenholte, maar het jaar daarop zal de Albert Heijn in het winkelcentrum op zondag de deuren openen.

Groot enthousiasme
In een peiling onder lezers van deze website werd de verruiming van de openingstijden naar zondag met veel enthousiasme ontvangen. Liefst tweederde gaf aan het ‘geweldig’ te vinden dat men op zondag een boodschap kan doen. Een kwart van de lezers geeft de voorkeur aan zondagsrust.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

14 reacties op 'C1000 nu écht op zondag open' »

 • Henriëtte van Eikenhorst schreef:

  Wat een flauwekul om op zondag open te gaan. Er zijn dagen en tijden genoeg om boodschappen te doen. En nee ben helemaal niet kerkelijk.

 • Richard schreef:

  Die zondagsrust wordt volledig verstoort.
  Het merendeel is een 24 uurs economie toch preferend.
  Dan houdt het op…

 • Wim schreef:

  Wat een flauwekul om ook nog op zondag open te zijn.Hebben mensen aan zes dagen niet genoeg om naar de super te gaan, te triest voor woorden. Ik zou de voorstanders voor opening wel eens willen horen als ze zelf bij een winkel of supermarkt werken en verplicht worden om op zondag te werken. En als je niet wilt een schop onder je kont krijgt….En nee, ik ben niet kerkelijk of gelovig!!!!

 • Jeanine schreef:

  In heel Nederland zijn de supermarkten zondags open, in veel steden de overige winkels ook, Zwolle loopt flink achter, maar eindelijk zijn de supermarkten hier nu ook open, heerlijk, Misschien over 10 jaar de overige winkels hier ook?.

 • haakmos schreef:

  Het unieke van Nederland is dat iedereen vrij is om keuzes te maken. Voorstander van de zondagrust? Dan kom je uberhaupt niet bij een supermarkt. So why the anger? Zij die er behoefte aan hebben zijn er blij mee, zij die het verwerpen negeren het.

 • Danny schreef:

  prachtig. mooier zou zijn als elke winkelier gewoon zelf mag kiezen wat de extra openingstijden zijn. helaas is er nog steeds teveel kerkelijke invloed in de landelijke wetgeving, maar dit is een mooi begin.

 • Jeroen schreef:

  Nou ik vraag me of hoor of die openingstijden zijn door ‘kerkelijke invloed’ welke tijd je ook pakt op een zondag er is altijd wel een kerk in bedrijf op dat betreffende tijd stip.

 • De dokter schreef:

  Eindelijk,

  We leven in een 24 uurs economie.
  Hierdoor dienen mijn vrouw en ik ook op een zaterdag of een zondag te werken.
  Dat we eens met zijn allen boodschappen kunnen doen op een zondag is helemaal top.
  Soms komen we er gewoon niet aan toe om boodschappen te doen op maandag t/m zaterdag en dan blijft zondag over.

  Tjah, eigen zaak en een drukke andere baan waar je geen 9-5 tijden hebt is het niet anders.

 • Sjors schreef:

  Ik ben het helemaal eens met ‘De Dokter’.
  Niet iedereen heeft een 9-5 baan (en mentaliteit). En niet iedereen werkt in (of in de buurt van) Zwolle.

  Als ik na een week op locatie (dus niet ’s avonds in je eigen bedje slapen) te hebben gewerkt op vrijdag om 22:00 thuis kom.. sta ik op zaterdag niet om 8:00 te trappelen om boodschappen te doen. Het huis moet immers ook schoongemaakt worden etc. En dan schiet het boodschappen doen er wel eens bij in.

  Lang leve winkels open op Zondag!

 • Rogier schreef:

  Jammer die negatieve reacties op de zondagsopening van winkels. Laat de mensen die hier behoefte aan hebben gewoon lekker hun ding doen en voor de economie kan dit ook goed zijn.

 • Richard schreef:

  Hulde voor de kapatistische gedachten onder gang!

 • Richard schreef:

  Excuus ‘kapitalistische’

 • Danny schreef:

  Ik snap alleen niet dat we in 2014 dan weer naar een andere supermarkt moeten.. is dat de AH op zondag open ofzo?

  is er een overzicht te vinden welke winkels er WEL op zondag geopend zijn?

  Verder.. goede zaak!

 • Herman schreef:

  @danny
  Zoals je neem ik aan boven aan hebt gelezen in het bericht, is in 2014 de c1000 in westenholte aan de beurt, 2015 de appie.

  verder je lijst
  http://lmgtfy.com/?q=supermarkt+open+op+zondag+zwolle

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!